Politiet på hjul i to timer

Beruset traktorsjåfør forserte spikermatter og togskinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er kanskje ikke så spesielt at politiet jaktet på en promillekjører i Klepp kommune på Jæren natt til søndag.

Noe mer spesielt er det at den antatte promillekjøreren kjørte traktor - og måtte følges av politiet i nesten to timer før han ble stoppet.

Det var ikke farten, men størrelsen, som var styrken til traktorsjåføren, forteller operasjonsleder Tormod Rostøl ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet. no

- Det gikk jo i 20 km/t hele veien. Men vi var litt engstelige for at han skulle kjøre på oss, så vi holdt oss litt i bakgrunnen, forteller han.

Da politiet fikk tips om en mulig promillekjører, ble jakten tatt opp i halv tre-tida. Men det var vanskelig å få sjåføren til å stoppe og komme ut.

- Vi la ut spikermatter, men de kjørte han bare over uten videre. Vi vurderte også å knuse ruta på traktoren for å få stoppet ham, forteller Rostøl.

Etter at tre politibiler hadde fulgt mannen bortover veiene i nærmere to timer, pungterte traktoren på et jorde.

 
Men sjåføren ville fremdeles ikke bli stoppet, og hoppet ut av traktoren og la av gårde over jernbaneskinnene i nærheten, og ut i et skogområde.

HER ENDTE FERDEN - FOR TRAKTOREN: Et jorde ble siste stopp etter en nær to timer lang traktorjakt. Men da traktoren pungterte, løp traktortyven av gårde. Foto: Magnus Winther - Blaalys.com
HER ENDTE FERDEN - FOR TRAKTOREN: Et jorde ble siste stopp etter en nær to timer lang traktorjakt. Men da traktoren pungterte, løp traktortyven av gårde. Foto: Magnus Winther - Blaalys.com Vis mer

Sjåføren kom derimot ikke langt før han ble funnet. Etter hvert kom det fram at traktoren heller ikke tilhørte sjåføren, og at den var meldt stjålet.

Alt tyder på at sjåføren hadde promille under kjøringen, og politiet har tatt blodprøver av mannen.

Politiet på hjul i to timer