Politiet på narkojakt hos TV 2

Politifolk fra Hordaland politidistrikt tok seg helt inn i TV 2-redaksjonen, etter at det ble funnet en hasj- plantasje hos en ansatt i TV-kanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre politifolkene hadde med seg ransakelsesordre til TV 2s hovedkvarter i Nøstegaten i Bergen, og slapp opp til utenriksredaksjonen i 4. etasje. Der ville de foreta en narkorazzia ved den 30 år gamle TV 2-ansattes kontorpult.

Men innen de fikk begynt å gjennomgå pulten, ble vaktsjef og nyhetssjefen varslet, og fikk stoppet politirazziaen.

Episoden skjedde 19. desember i fjor.

- Politiet hadde med seg en begjæring om å få gjennomgå den delen av bygget der vedkommende jobbet. De ble sluppet inn gjennom resepsjonen, og var helt inne i utenriksavdelingens sine lokaler, sier konserndirektør i TV 2, Rune Indrøy, til Dagbladet.

- Da ble vaktsjef og nyhetssjef gjort oppmerksomme på at politiet var kommet inn i huset. Politiet ble stoppet, mens vi kontaktet vår advokat.

Skrev beslagsrapport

Ransakelse av redaksjoner kan bare skje etter instruks fra statsadvokaten. Kanalens advokat, Theo Jordahl, mente at politiet ikke hadde de nødvendige papirene for å foreta en razzia i redaksjonen, og politiet måtte gå uten å gjøre noen beslag.

I politiets beslagsrapport, som Dagbladet har fått tilgang til, står det at den TV 2-ansatte disponerte en kontorpult sammen med tre andre, og at han ikke hadde noen private skuffer, skap eller garderobeskap.

- Når de så lokalene, skjønte de at det var nokså uinteressant å foreta seg noe her. Jeg synes ikke «razzia» er et dekkende ord for det som skjedde, sier Indrøy til Dagbladet.

Anmeldt til SEFO

Den mistenkte TV 2-ansatte var allerede arrestert da politiet oppsøkte fjernsynskanalen. Mannens advokat, Pål Minde, har anmeldt politiadvokaten i saken til SEFO for grov uforstand i tjenesten.

- Det stemmer at jeg har anmeldt advokaten til SEFO, og jeg er sjokkert over behandlingen min klient har fått, sier Minde til Dagbladet.

TV 2-mannens sak kommer opp for Bergen tingrett 4. desember.

Foto fra TV 2s nyhetsstudio i Bergen. Det var utenriksredaksjonen som fikk politibesøk, og personen på dette bildet har ingen forbindelse til razziaen.