Politiet på nytt søk etter våpen-spor

SØRUMSAND (Dagbladet): Drapsetterforskerne fortsetter den febrilske jakten på tekniske funn som kan knytte noen av de fire siktede til trippeldrapet. I går slo politiet igjen til på Orderud gård - denne gang med metalldetektorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sitter ikke med tekniske funn som kan knytte noen av de fire siktede til åstedet, den moderne kårboligen til ekteparet Kristian Magnus og Marie Orderud. Etter to og en halv måneds etterforskning saumfarer kriminalpolitiet, under ledelse av Kripos-førstebetjent Tore Per Bakken, fremdeles de siktedes boliger.

I går var politiet blant annet på jakt etter tekniske spor fra det omtalte vådeskuddet på Orderud gård i et juleselskap lille julaften i fjor.

Nytt rettsdrama

Kristin Kirkemo har fortalt politiet at hun kvittet seg med tomhylsen fra vådeskuddet. Sakte, men sikkert, saumfarte tre etterforskere deler av gårdsplassen med metalldetektorer.

I dag starter et nytt fengslingsdrama i Nedre Romerike forhørsrett. Politiadvokat Tom Danielson vil i dag tidlig begjære forlenget varetektsfengsling for Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. I morgen skal Danielson prøve å få fengslet ekteparet Orderud.

Det er ventet en beintøff kamp i forhørsretten. De fire forsvarerne og siktede vil ha åpne dører, slik at pressen og andre interesserte kan få høre de siktedes historier. Enkelte av forsvarsadvokatene vil i tillegg ha opphevet referatforbudet, slik at media kan referere fra forhørsretten.

- Jeg ser på dette som en stor oppsetning, der Lars Grønnerød framstilles som en hovedrolleinnehaver. Men han har bare en birolle. Jeg likestiller Lars med de tre personene i Molde, som politiet har sluppet fri, sier Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik.

Etter det Dagbladet forstår, vil ikke politiadvokat Tom Danielson legge fram noe nytt i retten. Samtlige fire siktede krever å bli løslatt.

Tro på oppklaring

Politimester Jørgen Høidahl ved Romerike politikammer, som har det overordnede ansvaret for etterforskningen, sier politiet har et godt håp om å oppklare trippeldrapet.

- Vi har hatt framgang i etterforskningen. Jeg synes etterforskerne har gjort en bra innsats. Dette er en ressurskrevende og vanskelig sak. Jeg har tro på at vi skal oppklare saken, sier Høidahl.

Han vil ikke kommentere hvorfor politiet nok en gang slo til på Orderud gård.