Politiet på pressekonferanse: - Ikke kommet nærmere noen dødsårsak

Foreldrene sier at de fant barnet dødt hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEINKJER (Dagbladet): Politiet holdt i dag klokka 11.00 en pressekonferanse etter at en død gutt på cirka ett år ble funnet i Vanvikan i Lensvik kommune i går formiddag.

- Krimteknikere fra Kripos og lokale krimteknikere har jobba på åstedet hele natt. Men man har ikke på bakgrunn av disse undersøkelsene kommet nærmere noen forklaring på barnets dødsårsak, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på pressekonferansen.

- Barnet er bragt til St. Olavs Hospital for en obduksjon. Vi håper på å kunne få en foreløpig rapport på denne i ettermiddag/kveld, fortsetter han.

- Fant barnet dødt Videre opplyser politistasjonssjefen at guttens foreldre er avhørt.

- De har ikke gitt noen forklaring på dødsårsak. De har forklart at de fant barnet dødt hjemme, sier Haugdahl.

Guttens far (29) ble i går siktet etter straffelovens §229, første straffalternativ, jamfør §232.  Denne siktelsen er uendret, men vurderes fortløpende, opplyser politiadvokat Silje Valstad på pressekonferansen.

- Det er utferdiget en siktelse på far for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon i går.

FAR SIKTET:  Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Faren er pågrepet av politiet og siktet for barnedrap. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
FAR SIKTET: Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Faren er pågrepet av politiet og siktet for barnedrap. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

- Med skjerpende omstendigheter menes at det skjedde ovenfor et forsvarsløst barn, opplyste politiadvokat Silje Valstad i går.

Bodde sammen Politiet ville da ikke å gå inn på om det var synlige skader på barnet, eller hvilken vold som er utøvd mot barnet.

I går gikk politiet ut og sa at far og mor bodde sammen i huset, men at det ikke var flere barn i familien. De bekreftet at barnevernet var på hjemmebesøk hos barnefamilien  tirsdag.

- Politiet har ikke vært i direkte kontakt med paret før. Vi kan bekrefte om vi har blitt anmodet om bistand i heimen tidligere. Det har kommet en henvendelse som har bortfalt, sier Haugseth.

- Vi kan bekrefte at vi var der i går og ba om bistand. Vi hadde en løpende dialog med politiet underveis om de skulle være med eller ikke, sa leder i Fosen barnevernstjeneste, Therese Guddingsmo til Dagbladet.

- Ikke kjenninger Hun ville da ikke si om barnevernet har vært i kontakt med familien før, eller hva som var årsaken til hjemmebesøket.

IKKE NÆRMERE EN DØDSÅRSAK:  Politiadvokat Silje Valstad og politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon holdt klokka 11.00 i dag en pressekonferanse om barnedødsfallet i Vanvikan i Lensvik i går. de opplyser at tross åstedsundersøkelser i hele natt er politiet ikke kommet nærmere en dødsårsak. Nå håper de en obduksjon vil gi flere svar. Foto: Terje Næss / Dagbladet
IKKE NÆRMERE EN DØDSÅRSAK: Politiadvokat Silje Valstad og politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon holdt klokka 11.00 i dag en pressekonferanse om barnedødsfallet i Vanvikan i Lensvik i går. de opplyser at tross åstedsundersøkelser i hele natt er politiet ikke kommet nærmere en dødsårsak. Nå håper de en obduksjon vil gi flere svar. Foto: Terje Næss / Dagbladet Vis mer

- Vi kan ikke gå ut med informasjon om enkeltsaker, sa Guddingsmo.

Paret er ellers ikke kjenninger av politiet.

Begge foreldrene er etnisk norske.  Barnefaren er siktet og har blitt fraktet til Steinkjer politistasjon for avhør.

- Det som har kommet fram fra avhør er det som har kommet fram fra samtaler med legen på stedet, sier politiet.

Legen varslet Det ble først tilkalt helsepersonell til stedet, og det var en lege som varslet politiet om dødsfallet, og på grunn av omstendighetene, varslet legen politiet.

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere undersøkte i går kveld huset hvor en guttebaby på cirka ett år ble funnet død onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere undersøkte i går kveld huset hvor en guttebaby på cirka ett år ble funnet død onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

- Legen ble oppringt av mor eller far i huset, fordi ungen var død. Barnet var dødt da legen kom, sier Haugdah.

Ordfører Einar Strøm sa i går kveld til Dagbladet at barnevernet er koblet inn i saken.

Nord-Trøndelag politidistrikt får bistand av Kripos og Sør-Trøndelag politidistrikt i saken.

Vanvikan er et tettsted i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag rett over Trondheimsfjorden, nær Trondheim.

POLITISTASJONSSJEF: Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon.  Foto: Terje Næss/Dagbladet
POLITISTASJONSSJEF: Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon. Foto: Terje Næss/Dagbladet Vis mer
POLITIADVOKAT: politiadvokat Silje Valstad. Foto: Terje Næss /Dagbladet
POLITIADVOKAT: politiadvokat Silje Valstad. Foto: Terje Næss /Dagbladet Vis mer