Politiet på Sørlandet fortviler over ungdomsfester ute av kontroll: «Hvor er foreldrene?»

Festarrangør måtte få hjelp av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld har Agder-politiet vært travelt opptatt med å avslutte fester som har kommet helt ut av kontroll.

- Det er ei fin helg værmessig, og det er noen hjemme-alene-fester som har tatt av. Det skulle sikkert bare være en hyggelig kveld med noen få venner og venninner. Ett sted har det dundret inn 100 stykker, forteller Per Kristian Klausen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Dagbladet.

Festarrangør ringte politiet

Den travle kvelden begynte i Søgne. Der måtte politiet avslutte en fest som egentlig skulle være stille og rolig, men som endte med at 100 berusede ungdommer måtte bortvises.

- Det var en bussjåfør som meldte fra om at det var en hel gjeng berusede ungdommer som trakk til en adresse. Da politiet kom dit, ba han som arrangerte festen oss om å «rydde huset», sier operasjonsleder Klausen.

En halvtime seinere får Agder-politiet melding om nok en fest som har tatt av. Denne gangen er det festarrangøren selv som som ber politiet om hjelp til å avslutte en fest på Vanse i Farsund.

60 berusede ungdommer bortvises.

- Festarrangøren hadde mistet helt kontroll. I tillegg var det blant annet sparket i stykker ei dør, forteller Klausen.

«Hvor er foreldrene?» tvitret han da han la ut melding om festen.

Stor fest på jorde

Omtrent samtidig blir det meldt om en stor fest på et jorde ved Vigeland gård i Vennesla.

«Her kan godt foreldre ta seg en tur for å hente sine håpefulle», tvitret operasjonsleder Klausen.

- Dit er vi på vei opp nå, men vi har fått melding om at det er mange mindreårige der, sier han i 23-tida.

Det store antallet festdeltakere på de forskjellige festene gjør at politiet ikke har kapasitet til å bringe de berusede mindreårige hjem. Det ansvaret må foreldrene ta.

På generelt grunnlag gir operasjonslederen følgende råd til unge som skal arrangere en liten fest.

- Man må være forsiktig med å annonsere sånne fester på sosiale medier. Sånne ting som dette skjedde jo før i min ungdom også, men det har utviklet seg.

Og etter at Dagbladet snakket med Klausen har det kommet inn ytterligere en melding om en hjemme-alene-fest som har kommet ut av kontroll: