Politiet på stedet ringte operasjonssentralen og lurte på hvor brannvesenet ble av

Da oppdaget de at brannvesenet ikke var varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at det startet brann i en bolighus i Stokke i natt ble politipatruljen som kom til stedet stående og se på at huset ble overtent.

- Det har vært en kommunikasjonssvikt mellom operatører på sentralen som gjorde at vi trodde vi hadde varslet brannvesenet, noe vin ikke hadde gjort, sier Kenneth Berg, leder for operativ seksjon ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet fikk melding om brannen i boligen klokka 00.32, og var på stedet få minutter senere. Klokka 00.44 tar imidlertid politipatruljen på stedet kontakt med operasjonssentralen og lurer på hvor brannvesenet blir av.

- De ringer og lurer på hva som skjer, og da oppdager vi feilen. Dette er en menneskelig svikt, og vi beklager dette sterkt, sier Berg.

Sjekker rutiner Berg forteller at de nå vil gå nøye gjennom nattens uheldige hendelse og se nøyere på rutinene.

- Dette skjedde på grunn av en kommunikasjonssvikt hos operatørene, og vi vil se på hvordan vi kan unngå at dette skjer igjen, sier Berg.

Brannvesenet ble varslet umiddelbart etter at politipatruljen ringte operasjonssentralen klokka 0044, og var på stedet rundt et kvarter senere.

- Klokken 00.59 var brannbilen fra Stokke på plass. En ny bil kom fra Tønsberg bare to minutter senere, for utrykningen fra Sandefjord kom til stedet kl. 01.05, sier Magne Johannessen er brannsjef i Sandefjord, til Tønsberg Blad.

Prøvde slokke selv En mann (54) og hans sønn (16) som bodde i den nå totalskadde huset våknet av brannen, og klarte å komme seg i sikkerhet. De har vært til sjekk ved Sentralsykehuset i Vestfold fordi de hadde pustet inn røyk.

- De hadde forsøkt å slokke litt selv, men det var fånyttes, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonslederen tror ikke mer av huset hadde stått til å redde dersom brannvesenet hadde blitt varslet tidligere.

- Den seine varslingen førte sannsynligvis ikke til større skader. Flammene sto allerede ut av vinduene da vi kom til stedet, og store deler av huset er brent ned, sier Johnsrud.

MÅTTE SE PÅ: En politipatrulje var på stedet kort tid etter at de fikk melding om brannen i Stokke klokka 00.32. Klokka 00.44 ringte patruljen operasjonssentralen og lurte på hvorfor brannvesenet ikke hadde kommet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
MÅTTE SE PÅ: En politipatrulje var på stedet kort tid etter at de fikk melding om brannen i Stokke klokka 00.32. Klokka 00.44 ringte patruljen operasjonssentralen og lurte på hvorfor brannvesenet ikke hadde kommet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto Vis mer