Politiet på Sunnmøre jakter ukjent gjerningsperson etter voldtekt av eldre kvinne: - Helt forferdelig

Ingress

VOLDTATT I EGET HJEM: Den eldre kvinnen ble voldtatt i sitt eget hjem i Sula. Foto: Einar Gaaseide / Dagbladet
VOLDTATT I EGET HJEM: Den eldre kvinnen ble voldtatt i sitt eget hjem i Sula. Foto: Einar Gaaseide / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet på Sunnmøre jakter en ukjent gjerningsmann etter at en eldre kvinne ble utsatt for vold og overgrep i sitt eget hjem i Sula kommune i Møre og Romsdal.

- Det var den kommunale hjemmetjenesten som fant kvinnen 16. juli. Overgrepet har funnet sted i tidsrommet mellom onsdag 15. juli klokka 19.30 og torsdag dagen etter klokka 08.30. Vi ber om flere tips i forbindelse med etterforskningen, siter politiinspektør Elin Drønnen til Dagbladet.

Politiet startet etterforskningen kort tid etter at kvinnen ble tatt hånd om av helsepersonell, men bekrefter først nå at det dreier seg om et overgrep.

- Vi undersøkte omfanget av hva hun har blitt utsatt for, men tekniske spor gjør at vi har blitt sikre på at den fornærmede ble utsatt for overgrep, sier Drønnen.

Sikret seg overvåkningsbilder Kvinnen har ikke vært i stand til å gjenkjenne gjerningspersonen, og kan heller ikke redegjøre for når overgrepet kan ha skjedd. Hennes bistandsadvokat Inger Marie Sperre, mener saken er helt forferdelig.

- Det er en stor belastning for både henne og hennes familie. Hun er preget, men blir nå tatt godt vare på av familien.

Politiet har satt i gang alle tilgjengelige ressurser i saken, som har høyest prioritet akkurat nå.

- Vi ber publikum som har opplysninger om bevegelser og aktivitet i området Mauseidvåg til Fiskarstrand, turstiene ved Raudevatnet og fylkesveg 657, i det aktuelle ridsrommet, om å melde seg.

Politiet på Sunnmøre har sikret seg overvåkningsbilder, og svarene på de tekniske sporene som er sendt til Folkehelseinstituttet, er ventet på fredag.

Ordfører sjokkert - Det er helt forferdelig, det som har skjedd, og jeg håper politiet finner ut av det og det er et engangstilfelle, sier ordfører i Sula, Geir Ove Vegsund.

Han er på ferie, men er oppdatert på hva som har skjedd i kommunen.

- Vi har ikke hatt liknende hendelser i Sula før, men jeg har ikke fått signaler om at folk føler seg utrygge. Mine tanker går til kvinnen og hennes pårørende.

Ordføreren forteller at kvinnen jevnlig skal ha hatt besøk av hjemmetjenesten.

Politiet har snakket med mange personer, og foretar fortsatt rundspørringer i området, men har foreløpig ingen mistenkte i saken.

PLOMBERT: Den eldre kvinnens hus er plombert som kriminalåsted.
Foto: Einar Gaaseide / Dagbladet
PLOMBERT: Den eldre kvinnens hus er plombert som kriminalåsted. Foto: Einar Gaaseide / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer