Politiet på Sunnmøre skjøt mann i foten

Mann i 30-årene skutt under politioppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sunnmøre politidistrikt opplyser i en pressemelding ved 1050-tida at de i morges skjøt en mann i 30-årene i foten.

- Det var under et politioppdrag at det ble løsnet skudd mot mannen, som ble skutt i foten. Mannen er fraktet til sykehus for behandling. I forbindelse med oppdraget var det gitt samtykke til bevæpning av tjenestemennene, opplyser politiet.

Politiet rykket ut til mannens bopæl etter at andre personer i hjemmet hadde varslet om at mannen i 30-årene oppførte seg truende.

- Vi fikk melding om at det var en trullelsituasjon som var av en slik art at vi fant det nødvendig å aksjonere straks, sier konstituert politimester Ingar Bøen til Dagbladet.

Skuddene ble løsnet etter at mannen hadde kommet ut av huset.

- Det ble løsnet to skudd. Ett varselskudd, og ett rettet skudd mot mannens bein, sier Bøen.

Slagvåpen Politiet opplyser at 30-åringen var bevæpnet med slagvåpen da han ble skutt. Politiet vil ikke kommentere om han oppførte seg truende mot politiet eller andre personer i skuddøyeblikket, da dette er del av etterforskningen som utføres av Spesialenheten for politisaker.

Mannen i 30-årene er en kjenning av politiet fra tidligere. Han hadde vært i kontakt med politiet så seint som tidligere samme kveld i forbindelse med skadeverk og ordensforstyrrelse.

Spesialenheten er rutinemessig varslet og vil håndtere videre etterforskning i saken.

Etterforskes - Politiet har i forbindelse med tjenesteutførelse løsnet skudd. En person er truffet i foten. Personen er fraktet til sykehus, sier leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten for politisaker i Vest-Norge, advokat Ellen Eikeseth Mjøs til Dagbladet.

- Så vidt spesialenheten har bragt på det rene er det bedt om bevæpning, og gitt bevæpning i forkant av hendelsen.

Spesialenheten vil rutinemessig etterforske saken, for å se om noen av tjenestemennene har begått noen straffbar handling.

Dagbladet kommer med mer.