Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Paddocks bil var full av eksplosiver

Stephen Paddock hadde fylt bilen sin med eksplosiver samt beskyttelsesutstyr som del av en fluktplan, ifølge politiet i Las Vegas.

LAS VEGAS: Stephen Paddock drepte 58 festivalgjengere fra et hotellrom i Las Vegas forrige uke. Hans motiv er fortsatt en gåte for politiet. Foto: AP / NTB Scanpix
LAS VEGAS: Stephen Paddock drepte 58 festivalgjengere fra et hotellrom i Las Vegas forrige uke. Hans motiv er fortsatt en gåte for politiet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sheriff Joe Lombardo i Las Vegas-politiet sa under en pressekonferanse mandag at de fortsatt ikke har fått bekreftet et motiv bak masseskytingen Paddock sto bak forrige søndag. Det er ikke funnet en ideologisk bakgrunn eller tegn til at flere skal være innblandet i angrepet.

De har ikke funnet en spesiell livshendelse som skal ha utløst planene om et slikt angrep, heller ingen brev eller notater lagt igjen i hans hjem i Mesquite sør i Nevada.

Handlet alene

Etterforskere har imidlertid kartlagt 200 tilfeller av Paddocks bevegelser gjennom byen. Her har han hele veien reist rundt alene.

– Drapsmannen skjulte med vilje handlingene sine på forhånd av angrepet og derfor er det vanskelig å finne svaret bak disse handlingene, sier Lombardo.

Paddock løsnet flere hundre skudd fra sitt hotellrom i 32. etasje på Mandalay Bay søndag forrige uke. Målet var 21.000 publikummere på en konsert 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret. Ifølge politiet skjøt Paddock også mot bensintanker i nærheten som en avledning.

Løsnet 200 skudd

Lombardo sier de har endret tidslinjen for masseskytingen. En av hotellets sikkerhetsvakter oppdaget Paddock da han hørte lyden av boring komme fra rommet. Paddock hadde satt opp tre kameraer for å kunne overvåke gangen utenfor. Da sikkerhetsvakten nærmet seg, løsnet Paddock rundt 200 skudd gjennom døren. Sikkerhetsvakten ble såret, men fikk informert annet sikkerhetspersonell.

Få minutter senere begynte Paddock det ti minutter lange angrepet mot konsertområdet utenfor. Det er ukjent hva som gjorde at drapsmannen stoppet å skyte.

I tillegg til å bore hull i veggene, trolig for å sette opp flere kameraer, hadde Paddock sperret en dør til trappeoppgangen til 32. etasje ved å bore en metallgjenstand fast i den. Politiet måtte bryte denne opp for å komme seg fram.

Paddock tok sitt eget liv like før politiet stormet hotellrommet hans.

Broren samarbeider

Lombardo sier de samarbeider med Paddock kjæreste Marilou Danley og hans bror Eric Paddock for i jakten på et motiv.

– Jeg hjelper dem med å forstå Stephens tenkemåte. Jeg ønsker ikke at de skal gå etter dårlige spor, sa Eric Paddock til AP, uten å ville utdype hva han bidrar politiet med.

Søndag gikk politiet på nytt gjennom Paddocks hjem for å dokumentere alt som var der.

I nylig avslørte rettsdokumenter har Paddock beskrevet seg selv som en natteravn som gamblet opp til en million dollar hver natt i Las Vegas, iført sandaler og badeshorts, og som tok igjen nattesøvnen på dagtid.

Dette kommer fram i rettsdokumenter fra 2013 da han saksøkte Cosmopolitan Hotell etter at han skled og falt inne i deres lokaler.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!