Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet pågrep geværmann i Narvesen-kiosk i Kragerø

- Var bevæpnet med AG3-gevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnet politi rykket i ettermiddag ut til Narvesen-kiosken i Storgata i Kragerø, etter at en bevæpnet mann kom inn i kiosken.

Han er nå pågrepet, bekrefter Telemark-politiet overfor Dagbladet.

Ifølge Varden var det en mann bevæpnet med et AG3-gevær som kom inn i kiosken - der det var flere kunder, i tillegg til en ansatt. Mannen låste seg inne og satt på gulvet med en ansatt.

- Det ble meldt om gevær fra publikum, og også at det var en AG3, sier operasjonsleder Gisle Småge i Telemark-politiet til Dagbladet.

- Situasjonen er nå avklart. Vi fikk de første meldingene 17.15, og det var flere som ringte inn til oss. Vi hadde også kontakt med en ansatt og samarbeidet godt med den ansatte. Politiet var heller ikke langt unna, så vi fikk kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Småge.

Småge har foreløpig ikke noe klart bilde over hva som foregikk inne i kiosken.

- Jeg har ikke noe belegg for å si hvorvidt det var en gisselsituasjon. Vi fikk meldinger om at kunder som var der og kom til fikk forlate butikken, sier Småge.

Mannen skal ha overgitt seg like over klokka 1730.

- Jeg så gjennom vinduene at han satt seg ned med hendene over hodet og ventet på politiet, sier Vardens reporter til sin egen avis.

- Politiet hadde telefonisk kontakt med folk både inne og utenfor kiosken og de gav god informasjon som bidro til at situasjonen ble løst på en forsvarlig og god måte, skriver Telemark-politiet i sin logg om hendelsen.

- Politiet har tatt beslag i et AG-3 gevær. Det var ikke ammunisjon i våpenet. Politiet tar sikte på at personen blir overtatt av helsevesenet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media