Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet pågrep haglemannen

47-åringen som skjøt mot politiet fra boligen sin i Lofoten, er pågrepet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 18.12 søndag kveld gikk politiet til aksjon og pågrep mannen som hadde forskanset seg i boligen sin ved Gravdal vest i Lofoten.

Da var det gått over fem timer siden den første politipatruljen ankom stedet og hagledramaet startet. 47-åringen ønsket nemlig ikke å prate med politiet, gikk ut på trappa og avfyrte fem skudd mot politipatruljen. 

Mannen ble pågrepet uten dramatikk etter at politiet hadde fylt huset med tåregass.

Ingen til skade 

- Vi kom så nært inn på boligen at vi fikk satt gass i huset. Da vi fikk indikasjoner på at mannen var redusert, utnyttet vi situasjonen og gikk inn i boligen, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Mannen oppholdt seg trolig i første etasje av boligen under aksjonen, og han er nå frakta til Leknes lennsmannskontor der han vil bli avhørt i dag eller i morgen.

Ingen personer kom til skade i dramaet. Politiet arbeidet lenge for å få 47-åringen til å overgi seg frivillig, men forhandlingene førte ikke fram.

- Kommunikasjonen er litt av og på, og samtalene vi har med mannen, er korte, sa Munkvold til Dagbladet.no i 17-tiden søndag ettermiddag.

Beruset
Det var mannens samboer som meldte fra til politiet om at mannen hadde forskanset seg i boligen. Hun kom hjem til 47-åringen søndag formiddag og oppdaget at kjæresten var bevæpnet.

AMBULANSE PÅ STEDET: Mannen som forskanset seg i boligen på Gravdal i Lofoten, er nå pågrepet. Foto: MMS-foto
AMBULANSE PÅ STEDET: Mannen som forskanset seg i boligen på Gravdal i Lofoten, er nå pågrepet. Foto: MMS-foto Vis mer

Hun forlot boligen, og mannen var alene i huset under forhandlingene med politiet og den påfølgende arrestasjonen. Politiet opplyser at mannen var tydelig beruset.

Veien frem til boligen ble sperret av politiet, og de nærmeste naboene ble evakuert. Resten av beboerne i området ble bedt om å holde seg innendørs.

image: Politiet pågrep haglemannen