Politiet pågrep mann i hus på Skedsmokorset

Etter flere timer lang beleiring.

VÆPNET AKSJON: Væpnede politistyrker har i flere timer beleiret et hus på Skedsmokorset. Foto: DANIEL LAABAK
VÆPNET AKSJON: Væpnede politistyrker har i flere timer beleiret et hus på Skedsmokorset. Foto: DANIEL LAABAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKEDSMOKORSET/OSLO (Dagbladet): Politiet pågrep ca. klokka 23.25 en mann i midten av 50-åra etter å ha beleiret et hus på Skedsmokorset i flere timer, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Mannen avfyrte et skudd inne i boligen, og det var andre personer til stede. Ingen av disse ble skadd, sier Strømsborg.

Tilbakeholdne Politiet har vært svært tilbakeholdne med å gi ut informasjon om den væpnede aksjonen, som startet i 20-tida. Dette med henvisning til at aksjonen pågikk.

- Vi har brukt en del tid på å prate med mannen, forklarer Strømsborg.

Han opplyser at de andre personene i huset flyktet fra stedet etter at mannen avfyrte våpenet, ei hagle.

Foreløpig er det ikke klart hva som var bakgrunnen for at mannen brukte våpen innendørs. Politiet gjennomfører ved midnatt åstedsundersøkelse i huset.

Blitsnekt Den pågrepne mannen har tilknytning til bolighuset, opplyser operasjonslederen.

- Han blir nå i første instans fraktet til politihuset på Lillestrøm. Deretter vil han muligens bli framstilt for lege, sier Strømsborg, som opplyser at også den pågrepne er fysisk uskadd.

En rekke politibiler og flere ambulanser har stått parkert i nabolaget siden aksjonen begynte. Pressefotografer ble bedt om ikke å bruke blits, og operasjonsleder Strømsborg betegnet politistyrken som «betydelig».

BETYDELIGE STYRKER: Politiet rykket ut med en rekke biler, og operasjonsleder ved Romerike politidistrikt betegnet styrken som «betydelig». Foto: DANIEL LAABAK
BETYDELIGE STYRKER: Politiet rykket ut med en rekke biler, og operasjonsleder ved Romerike politidistrikt betegnet styrken som «betydelig». Foto: DANIEL LAABAK Vis mer