Politiet pågrep rakettkjøretøy-tjuv

Politiet har pågrepet mannen som stjal et pansret rakettkjøretøy fra Forsvaret på Setermoen i Troms. Politiet jaktet i flere timer på mannen ved et boligfelt i Setermoen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier lensmannsbetjent Katrine Grimnes ved Bardu lensmannskontor. Mannen ble pågrepet ved et boligfelt like ved Setermoen sentrum. Bevæpnede styrker fra politiet hadde da jaktet på mannen i timesvis, mens folk i boligfeltet ble bedt om å holde seg innendørs. Mannen skal ikke ha vært bevæpnet da han ble pågrepet.

Ikke fra forsvaret

Den pågrepne mannen er i varetekt hos lensmannen i Bardu. Han skal ha stjålet det store pansrede rakettkjøretøyet fra Setermoen garnison i Bardu kommune i Troms natt til i dag. Kjøretøyet var da på det tekniske verkstedet.

- Gjerningsmannen var iført feltuniform med sersjant-distinksjoner, men er ikke en militær person. Vi vet identiteten til mannen, som er mellom 20 og 30 år og fra Setermoen-distriktet, sier stabssjef, oberstløytnant Kjell Hanstad ved Setermoen garnison til NTB.

Han sier at mannen skal ha kommet seg inn på det strengt bevoktede militærområdet på ulovlig vis.

- Det er patruljerende vakt som passer det inngjerdete området, og alle lokaler er låst. Mannen har ikke blitt sluppet inn på området så langt vi kjenner til, sier Hanstad.

Vaktholdet på Setermoen ble onsdag skjerpet og alle rutiner gjennomgått på ny.

Hanstad bekrefter at det fra tid til annen hender at militære kjøretøy blir stjålet.

Ikke ladd

Rakettkjøretøyet er av typen MLRS (Multi Launch Rocket System) og kan skyte ut 12 langtrekkende raketter som kan gå 30-40 kilometer.

- Slike kjøretøy er ikke ladd til vanlig, sier pressetalsmann, brigader Erik Ianke ved Forsvarets Overkommando til NTB. Det norske forsvaret har totalt 12 slike kjøretøy, som hvert koster flere millioner kroner.

- Forsvaret ser svært alvorlig på denne hendelsen. For å kunne stjele et slikt kjøretøy må man være rimelig kyndig, sier Ianke. Han sier at det normalt ikke finnes tenningsnøkkel, men startknapp i slike militære kjøretøy.

Onsdag morgen ble rakettkjøretøyet brakt tilbake til Setermoen.

(NTB)