Politiet passer på skolebarna

Ofte foreldrene som råkjører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utrykningspolitiet (UP) og lokale politidistrikter gjennomfører en omfattende kontroll rundt skoler og på skoleveier de kommende to ukene.

- Vi har gjennomført slike aksjoner ved skolestart i flere år. Formålet er å trygge skolestarten for barna. Vi er til stede og synlige utenfor skoler og på skoleveiene ved starten og slutten av skoledagen. Vi har også sivile mannskaper ute, forteller politiinspektør Roar Skjelbred Larsen i UP til NTB.

- Mange nye elever og barn skal ut i trafikken. De er impulsive og uforutsigbare, og det kan lett skje ulykker. Vi oppfordrer bilistene til å vise hensyn og ta det med ro når de kjører på veier der skolebarna ferdes.

Mange foreldre velger å kjøre barna til skolen, og UP har nok av eksempler på at nettopp foreldrene bryter fartsgrensen og blir tatt i kontrollene som holdes ved skolestart.

Politiinspektør Larsen oppfordrer foreldrene som har anledning til å gå til skolen sammen med barna.

- Det er viktig at foreldrene bidrar til at skoleveien blir tryggere. Det kan de gjøre ved å gå sammen med barna og trene dem til å ferdes i trafikken, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer