Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet pekte nese til dopselgerne

Tok med seg marihuanaen og la igjen frekk lapp.

HILSEN: Etter at en polithund hadde snust seg fram til dopet, som var gjemt i et rør ved kanalen i Camden, tok politiet med seg dopet og la igjen en lapp med påskriften «Uflaks». Foto: Politiet i Camden
HILSEN: Etter at en polithund hadde snust seg fram til dopet, som var gjemt i et rør ved kanalen i Camden, tok politiet med seg dopet og la igjen en lapp med påskriften «Uflaks». Foto: Politiet i Camden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For politiet i bydelen Camden i London er beslag av mindre doser narkotika dagligdags, og politiet kan ikke nødvendigvis legge seg til for å spane etter en eier når man snubler over et par små poser med marihuana.

Da politiet fant et par poser gjemt inne i et rør ved kanalen onsdag, la de rett og slett igjen en lapp:

«Uflaks», sto det på lappen, med hilsen Metropolitan Police Service.

Camden har i mange år vært assosiert med gatemarkeder og alternativkultur. Gatemarkedene har også vært et foretrukket sted å kjøpe cannabis for mange av Londons innbyggere. I 2006 forsøkte lokalmyndighetene å komme såkalte dopturister til livs ved å forby salg av artikler som kan forbindes med narkotikabruk, som piper, urteblandinger og hampprodukter. 

Cannabis er det mest brukte illegale rusmiddelet også i England, og er årsak til to av tre registrerte brudd på narkotikalovgivningen.

30 prosent av engelskmenn oppgir at de har forsøkt cannabis i løpet av livet. Tilsvarende tall for Norge er 16,2 prosent, ifølge denne statistikken.

FANGSTEN: Politiet fikk et par poser med cannabis vekk fra gata. Foto: Politiet i Camden
FANGSTEN: Politiet fikk et par poser med cannabis vekk fra gata. Foto: Politiet i Camden Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!