Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet peppersprayet mann med glassøye

Ville fjerne ham og sykkelen fra tog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi ville at mannen skulle fjerne sykkelen fra toget. Mannen nektet, og da tok lovens lange arm fram peppersprayen. Problemet for politiet var at mannen hadde glassøye, skriver Expressense.

Den 30 år gamle svensken skulle ta toget fra Dalarne til Stockholm, og med seg hadde han sykkelen sin. Men togverten ville ikke ha med sykkelen og protesterte høylytt, ifølge medpassasjerene.

Sykkelen skulle av

- Mannen ba og ba og ville inngå et kompromiss. Men togverten hadde bestemt seg. Sykkelen skulle av, sier Yvonne, som også var med toget, til Expressen,

Da toget stoppet på Sala stasjon kom to politibetjenter på toget. De tok fram peppersprayen.

- De må ha blitt feilinformert av den kvinnelige togverten, mener Yvonne.

Uten noen som helst form for varsel begynte politiet å spraye mot mannens øyne. Sprayen spredde seg videre i vognen og flere av medpassasjerene skal ha blitt dårlige av sprayen.

- Peppersprayen var forferdelig, sier Yvonne.

Mistet øyet

Men mannen sprayen var rettet mot, reagerte på en annen måte. Plutselig falt glassøyet hans ut og trillet bortover toggulvet.

- Han krøp ned på gulvet og begynte å lete, sier Yvonne.

Det er uklart om han fant igjen glassøyet sitt.

Mannen ble senere kjørt vekk i ambulanse og har anmeldt forholdet til politiet. Det nedsprayede toget fortsatte senere ferden til Stockholm.