I POLITIETS SØKELYS: Denne personen går utenfor Futurum-bygget i Lørenskog samme morgen som Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra hjemmet noen kilometer unna. Foto: Politiet
I POLITIETS SØKELYS: Denne personen går utenfor Futurum-bygget i Lørenskog samme morgen som Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra hjemmet noen kilometer unna. Foto: PolitietVis mer

Politiet: Personer fra overvåkingsvideoer ennå ikke identifisert

Politiet har fått inn tips om de to etterlyste personene, men søndag er disse fortsatt ikke identifisert.

I en oppdatering om den antatte bortføringssaken opplyser Øst politidistrikt at det ikke er noe nytt å melde om etterforskningen søndag.

- Politiet har stor forståelse for at medier og publikum ønsker jevnlig oppdatering i denne saken, skriver politiet.

Det understrekes at publikum skal være trygg på at politiet orienterer om det kommer nye og vesentlige opplysninger i saken.

Ikke identifisert

Torsdag etterlyste politiet tre personer, blant annet en syklist, i forbindelse med den antatte bortføringen av Hagen. Disse personene ble fanget opp på overvåkningskamera ved hennes ektemanns arbeidsplass, Futurum-bygget, ikke langt unna ekteparets hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Lørdag bekreftet politiet overfor Dagbladet at den etterlyste syklisten har meldt seg. Vedkommende er sjekket ut av saken.

De andre etterlyste personene har fortsatt ikke meldt seg.

- Status er at det har kommet inn tips, men de er foreløpig ikke identifisert, sier politiinspektør Tommy Brøske via politiets kommunikasjonsavdeling, til Dagbladet søndag.

FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Hun er gift med Tom Hagen, investor og en av Norges rikeste personer. Foto: Privat / NTB Scanpix
FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Hun er gift med Tom Hagen, investor og en av Norges rikeste personer. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

500 tips

- Etterforskningen pågår for fullt. Det kommer daglig inn tips som sjekkes og bearbeides, skriver politiet i oppdateringen.

I går meldte politiet at de hadde fått inn over 500 tips i saken, og at flere tips handlet om mulige skjulesteder for de antatte kidnapperne.

- Det vil bli foretatt en ny oppsummering av antall tips i morgen.

Politiet informerer også om at det ikke planlegges en ny pressekonferanse i morgen, men påpeker at dette vurderes fortløpende.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

Valpen funnet innesperret

Lørdag ble det også kjent at familiens valp ble funnet innesperret i et rom inne i boligen etter at Hagen forsvant. Det skal ha vært ektemannen som fant valpen da han kom hjem samme dag.

Valpen, som er av rasen Whippet, kan ifølge eksperter være et viktig bevismateriale i saken.

Tidligere hundefører og politihundinstruktør Kittil Haugen, uttalte til NRK at DNA fra gjerningspersonene kan ha smittet over på hunden hvis valpen er blitt båret.

Løsepengekrav

Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet fra sitt hjem i slutten av oktober i fjor. Politiet antar at hun har blitt bortført og at motivet er økonomisk vinning. Hennes ektemann, investor Tom Hagen, skal ha vært på jobb da hun forsvant.

Politiet mener hun ble bortført om morgenen eller formiddagen 31. oktober. Ektemannen kom hjem til et tomt hus og en skriftlig beskjed med et løsepengekrav og trusler.

Politiet har ikke ønsket å opplyse hvor stort dette løsepengekravet er, men det skal angivelig være på 85 millioner kroner i kryptovaluta.