Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Personer som var ved Operaen onsdag kan ha info som kan løse Galina-drapet uten at de selv forstår det

- Kan være noen sitter på noe som er relevant for oss uten at de selv er klar over det.

ÅSTEDET: Blomster er lagt ut og lys tent ved åstedet etter at 28 år gamle Galina Sandeva fra Bulgaria ble funnet drept i en bil på Bispekaia ved Operaen i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ÅSTEDET: Blomster er lagt ut og lys tent ved åstedet etter at 28 år gamle Galina Sandeva fra Bulgaria ble funnet drept i en bil på Bispekaia ved Operaen i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et håp om å få inn informasjon som kan bidra til å løse etterforskningen av drapet på bulgarske Galina Sandeva (28), gikk Oslo-politiet i går kveld ut og ba alle som var i området ved operaen i Oslo ettermiddag/kveld onsdag 16. desember, og spesielt personer som tok bilder eller video, om å ta kontakt.

Politiet håper det kan være noen som sitter på bilder eller opplysninger som kan være avgjørende for å løse saken, selv om de selv ikke skjønner det.

- Det kan være folk har vært i området og har sett noe eller tatt bilde av noe og tenker at de sikkert ikke sitter på noe spesielt. Men det kan være noen sitter på noe som er relevant for oss uten at de selv er klar over det, sier Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Han sier de ikke har noe gjennombrudd i saken og at de jobber bredt i jakten på Sandevas drapsmann. Politiet håper at informasjon fra folk som var i området onsdag kan ha biter til etterforskningspuslespillet.

JOBBET HER: Den drepte Galina Sandeva skal ha jobbet som gateprostituert i dette området i Kongens gate ved Akershus festning i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
JOBBET HER: Den drepte Galina Sandeva skal ha jobbet som gateprostituert i dette området i Kongens gate ved Akershus festning i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Operaen er et populært sted, og det tas mye bilder og video der. Vi håper det er noen som har tatt noe som kan hjelpe oss videre i etterforskning, sier Bredli.

Politiet har allerede samlet inn det som er av materiale fra overvåkningskameraer i området og deler av Oslo sentrum, og gikk søndag ut med overvåkningsbilder av Sandeva, tatt bare timer før politet mener hun ble drept onsdag kveld.

Sandeva, som var sexarbeider, ble funnet i sin egen bil, en blågrå Ford Fiesta med bulgarske skilter, på en parkeringsplass ved en brakkerigg på Bispekaia, rett ved Operaen torsdag i forrige uke. Politiet mener hun ble drept der onsdag ettermiddag/kveld. I går kveld var det satt opp et gjerde ved stedet, som gjør at det ikke lenger er mulig å kjøre helt inn på stedet utenom anleggsprosjektets åpningstid.

Sandeva var sexarbeider, og en av politiets hovedteorier er at hun kan ha blitt drept av en sexkunde.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Politiet ber publikum ta kontakt på tipstelefonnummer 22669600 eller e-post: kriminalvakten.oslo@politiet.no, merket «bispekaia».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media