USA

Politiet: Pilot truer med å krasje i kjøpesenter

Politiet i Tupelo i den amerikanske delstaten Mississippi advarer innbyggerne etter trussel.

FLYR: En pilot i byen Tupelo i delstaten Mississippi truer med å kollidere et stort fly inn i kjøpesenteret Wal Mart i West Main. Det skriver politiet i en melding på Facebook. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Like før klokka 17.30 norsk tid bekrefter flere kilder overfor Daily Journal at flyet skal ha landet. Piloten skal være i live.

___

En pilot truer med å kollidere et stort fly inn i kjøpesenteret Wal Mart i West Main i byen Tupelo i delstaten Mississippi. Det melder byens politi.

Trusselen skal ha framkommet da piloten ringte nødnummeret 911.

- Politiet jobber med å evakuere butikkene og spre folk, skriver de i en uttalelse.

Politiet skal ha opprettet direkte kontakt med piloten. De oppfordrer innbyggere til å unngå området inntil nærmere beskjed blir gitt.

- Med mobiliteten til et fly av denne typen er faresonen mye større enn hele selve Tupelo, skriver de.

Ifølge politiet er flyet trolig av typen King Air, som er et propellfly.

Dagbladet har fulgt et fly av denne typen, og som har sirkulert over Tupelo, på Flightradar. Like etter klokka 15 er det borte fra radaren.

Videoer publisert i sosiale medier skal vise det angivelige flyet, lavt over hustak i byen.

- Nødetatene følger situasjonen med argusøyne. Alle innbyggere bør være på vakt, og følge oppdateringer fra politiet, sier guvernør Tate Reeves i en uttalelse.

Politiet oppgir like etter klokka åtte amerikansk tid overfor Daily Journal at skal flyet beveget seg ut av byens luftrom. De har derfor gjenåpnet veiene vest i byen.

Derfra, melder avisa, skal flyet ha blitt observert over flere nabobyer, på vei i nordvestlig retning.

Det samme flyet som sirkulerte over Tupelo, som oppgis av Daily Journal å være det aktuelle flyet, sirkulerer rundt klokka 16 norsk tid over et større område nordvest for Tupelo.

Overfor Daily Journal oppgir FBI at de er koblet inn i saken.

- FBI er, i samarbeid med våre statlige og lokale partnere, oppmerksomme på situasjonen. Dette er en pågående sak. Vi kommer med ytterligere informasjon når vi har det, sier en ikke navngitt kommunikasjonsrådgiver i FBI.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer