- Politiet plager gjestene

Kronprins Haakon trives på nattklubben Head On i Oslo. Det skaper alvorlig trøbbel for eierne. - Politifolk på utkikk etter personer som kan utgjøre en trussel mot tronarvingen trakasserer gjester og ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder Naim Lorentzen, som er eier og styreleder i Head On. Han er provosert over politiets framferd.

- Spesielt ille ble det etter at kriminelle fra Jugoslavia i fjor planla terroranslag mot kronprins Haakon, sier Lorentzen. Overvåkingspolitiet, Oslo-politiet og eskortetjenesten var på tå hev.

- Vi kjente ikke til trusselen mot Haakon på det tidspunktet, men forsto at noe var på gang. Forholdene ble nesten uutholdelige. Flere ganger i måneden buste uniformerte politipatruljer inn. De nektet å redegjøre for hensikten med besøket, og truet med å pågripe dørvakta da han ba om å få opplyst tjenestenumrene til politifolkene. De lyste gjester i ansiktene med svære lommelykter, og en gang sparket de inn dodøra mens en gjest gjorde sitt fornødne, sier Lorentzen.

- I tillegg til politipatruljene ble vi utsatt for ekstremt mange skjenkekontroller. Jeg tror politiet av sikkerhetsmessige grunner helst hadde sett at vi måtte stenge dørene, sier Lorentzen.

Da Head On nylig fikk inndratt skjenkebevillingen i én uke, fikk Lorentzen nok.

- Trakasserer

- Det har vært masse bråk og slåssing på andre utesteder i Rosenkrantz' gate. På Head On er det aldri bråk. Likevel er det oss politiet trakasserer og kommunen kontrollerer hyppigst. I løpet av en toårsperiode ble det gjennomført 31 skjenkekontroller her, forteller Lorentzen.

I et ankebrev til Fylkesmannen i Oslo og Akershus skriver Head Ons advokatforbindelse, Horgen og Horgen:

«(...)Det er relativt kjent at H.K.H. Kronprins Haakon i perioder har vært gjest ved stedet. Fra visse kilder har Head On fått inntrykk av at politiet har hatt et ønske om at stedet ble stengt ut fra sikkerhetsgrunner.

Dersom kommunen har deltatt i et opplegg for å forsøke å framtvinge en slik løsning, er det svært alvorlig.»

Lorentzen forteller at kronprinsen begynte å vanke på Head On i 1996.

Samarbeidsvillig

- Vi har hele tida lagt vekt på å samarbeide med politiet, Slottet og kronprins Haakons livvakter. Vi fikk blant annet besøk fra en ansatt på Slottet, som ba om å få plantegningene over lokalene, noe vi sjølsagt etterkom. Kronprinsen er for øvrig alltid hyggelig og høflig og en populær gjest, sier Lorentzen.

Politiets overvåkingstjeneste har ikke fått bekreftet hvem som sto bak planene om å skade kronprinsen.

Ifølge overvåkingspolitiet finnes det ikke rapporter som utpeker Head On som en trussel for sikkerheten rundt kronprinsen.

- Men det er klart at dersom kronprinsen omgås ukjente personer - som vi ikke får sjekket - så skaper det mer hodebry enn ellers, sier politiinspektør Øystein Berger ved antiterrorseksjonen i overvåkingspolitiet.

INNSTED: - Kronprins Haakon er hjertelig velkommen på Head On, selv om enkelte myndighetspersoner tydeligvis mener han ikke bør frekventere slike plasser, sier Head On-eier Niam Lorentzen.
HEAD ON-GJESTER: Kronprins Haakon og samboer Mette-Marit Tjessem Høiby liker Head On. Her er de fotografert under årets Quartfestival i Kristiansand.