HVERDAGSHELTER: Kim André Tauler Skarseth (30) og Kim André kjørte bak vogntoget som veltet på E6 ved Alnabru i dag. De to hylles av politiet for glimrende innsats på stedet. Foto: Politiet
HVERDAGSHELTER: Kim André Tauler Skarseth (30) og Kim André kjørte bak vogntoget som veltet på E6 ved Alnabru i dag. De to hylles av politiet for glimrende innsats på stedet. Foto: PolitietVis mer

Politiet pleier å arrestere. I dag hyller de Kim André og Kim André for glimrende innsats i trafikken

Hjalp politiet under vogntogvelten på E6. - Gjorde bare vår plikt som borgere, sier Kim André.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et vogntog veltet på E6 ved Alnabru/Ulvensplitten i Oslo i utgående felt i ettermiddag.

Sjåføren i vogntoget kom fra det nærmest uskadd. Men det store kjøretøyet sperret tre av fire felt på E6 og ettermiddagstrafikken hopet seg opp. Trafikken ble dirigert på stedet før vogntoget etter et par timer ble fjernet.

Oslo-politiet hedrer nå to trafikanter som tilfeldigvis kjørte den strakaste vei`n bak vogntoget. De va itj for sein med å ta grep om situasjonen.

- Politiet ønsker å takke 2 x Kim Andre for glimrende innsats ifm ulykken på E6. Gutta kjente hverandre ikke fra før, men tok tak i fellesskap, skriver Opersjonssentralen på Twitter.

Politiet forteller gjerne mer enn 140 Twitter-tegn om de to.

- De to var sjåfører i hver sin bil som rett bak vogntoget. Den glimrende innsatsen deres besto i at de på forbilledlig vis raskt tok på seg gule vester og tok grep om situasjonen. De sjekket først status på sjåføren som det heldigvis går bra med, så startet de å dirigere trafikken på stedet. Da politiet kom var de også til stor hjelp for oss og vi samarbeidet med dem om dirigering av trafikken blant annet, sier operasjonsleder Line Scott i Oslo-politiet til Dagbladet.

Hun sier det ideelle hadde vært om alle bilister hadde opptrådd på samme måte.

- Dessverre er det ikke alle som gjør det. Derfor ønsket vi å gi dem en ekstra heder, sier Scott.


Kim André Tauler Skarseth (30) fra Skarnes synes oppmerksomheten fra politiet er veldig hyggelig.

- Vi gjorde bare vår plikt som borgere, sier han til Dagbladet.

Han var på vei hjem fra jobb i Gresvig i Askim og forteller at han kom som sjettemann til ulykken.

- Jeg så traileren ligge på tvers i veikanten og tenkte først «her blir det kø», men så så jeg at traileren fortsatt sklei, at dette nettopp hadde skjedd. Da var det bare på med nødblinken og komme seg ut, sier han.

Han forteller at mange andre også løp til traileren og fikk ut sjåføren.

- Da vi forsto at det så ut til å gå bra med sjåføren var det på med vesten og starte å dirigere trafikken. Da politiet kom spurte de oss om vi kunne fortsette jobben. Det kunne vi selvfølgelig og det er fint å kunne bidra med å avlaste politiet slik at de slapp å bruke mye ressurser på det og i stedet kunne konsentrere seg om ulykken, sier Kim André, som forteller at de sto og dirigerte trafikken i rundt en og en halv time.

- Det var bare hyggelig å kunne hjelpe til. Men samtidig; det er vår plikt å hjelpe til i sånne situasjoner, sier han, og legger til at han heldigvis aldri har kommet tett på en ulykke i trafikken tidligere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram