Politiet: Postmann (24) fikk sparken - løp naken og drepte sjefene sine

Postmannen skal underlegges psykiatriske undersøkelser.

FIKK SPARKEN: Politiets teori er at postmannen som er siktet for å ha drept to av sine sjefer i Ohio i USA, drepte som hevn for at han mistet jobben. Foto: NTB scanpix
FIKK SPARKEN: Politiets teori er at postmannen som er siktet for å ha drept to av sine sjefer i Ohio i USA, drepte som hevn for at han mistet jobben. Foto: NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble en 24 år gammel postmann fra den amerikanske delstaten Ohio siktet for å ha drept sin nærmeste sjef og en postmester, melder nyhetsbyrået AP.

Politiets teori er at drapene kan ha vært hevn fordi de to ofrene var ansvarlige for at den mistenkte ble oppsagt fra sin stilling.

Politiet: To drap på tre timer

SIKTET: En 24 år gammel mann. Foto: NTB scanpix
SIKTET: En 24 år gammel mann. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lillejulaften klokka 4.25 fikk politiet i Ohio et nødanrop om at det var en skytter på et postkontor i forstanden Dublin.

Ifølge vitner løp en mann naken rundt på postkontoret og vitnene skal ha identifisert 24-åringen som en medarbeider, skriver Newsweek.

Da politiet kom på stedet, hadde mannen rømt. På stedet fant politiet en 52 år gammel mann - identifisert som siktedes nærmeste sjef - skutt drept, opplyser politiet.

Drøyt tre timer seinere fikk politiet melding om at en væpnet, naken mann jaget en kvinne i et leilighetsbygg ti minutters kjøretur fra postkontoret. Den 53 år gamle kvinnen, som var postsjef, ble funnet død mellom noen kjøretøy, slått i hjel med en stump gjenstand. 24-åringen ble pågrepet på stedet, opplyser politiet.

Psykiatrisk undersøkelse

Den drapssiktede mannen har ennå ikke fått forsvarer, opplyser en domstol i Columbus i Ohio. I rettspapirene som ble offentliggjort onsdag, står det at postmannen skal underlegges psykiatriske undersøkelser. Hvorfor dette skal gjøres, står ikke, skriver NTB.

Newsweek skriver at den siktede mannen skal ha utøvd vold på jobben. Det var i forbindelse med dette, at 24-åringen fikk sparken, skriver WCMH Columbus. Når dette skjedde, er ikke kjent.

TO DREP: En tidligere postmann er siktet for å ha drept to av sine sjefer i forstaden Dublin i delstaten Ohio. Foto: NTB scanpix
TO DREP: En tidligere postmann er siktet for å ha drept to av sine sjefer i forstaden Dublin i delstaten Ohio. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hevder seg trakassert

24-åringen hevder i et avhør at ansatte hadde trakassert ham siden han begynte som postmann, og hevder at han dro til postsjefen (53) fordi han ikke fant henne på kontoret, og at han derfor dro hjem til henne. Flere detaljer fra hans forklaring er ikke kjent.

Familie og venner av ofrene er rystet og i sjokk over det som skjedde lillejulaften. På Facebook-profilene til personene har det kommer flere kondolanser.

- Han skulle aldri ha død på den måten, sier broren til den drepte veilederen (52), skriver the Columbus Dispatch.

På 1980- og 1990-tallet fant det sted en rekke drap begått av postansatte i USA. Fenomenet ble omtalt som «going postal» og frasen har siden dukket opp både i litteratur, fjernsynsserier og dataspill, skriver NTB.