- Politiet prioriterer feil

Oslo-politimester Anstein Gjengedal får kritikk av riksadvokaten. Tor-Aksel Busch mener at Gjengedal ikke klarer å prioritere viktige saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokat Tor-Aksel Busch sendte i slutten av mars i år et brev til politimester Anstein Gjengedal. Busch mener at politiet mangler evne til å prioritere de mest alvorlige volds-, rans- og sedelighetssakene. Dermed går det for lang tid før grove saker blir oppklarte, mener Riksadvokaten.

- Riksadvokaten er alvorlig bekymret for situasjonen ved seksjonen for vold, ran og sedelighet, står det i brevet ifølge VG.

Gjengedal sier til avisen at politiet har hatt store kapasitetsproblemer i årets første måneder. Han viser til flere drap, skyteepisoder, stygge voldtekter og bråk i torpedomiljøer.

Riksavdokatens brev er laget på bakgrunn av en inspeksjon i september i fjor. Busch mener Oslo-politiet gjennomførte klare forbedringer i fjor, men han peker på at politiet fortsatt har et betydelig forbedringspotensial.

(NTB)

I SKAMMEKROKEN: Politimester Astein Gjengedal får kritikk av riksadvokaten. Busch mener at politiet ikke klarer å prioritere viktige saker.