Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Janne Jemtland

Politiet prøver å få saken for retten til høsten

Nå endrer de tonen i avhørene av ektemannen.

FUNNET I ELVA: Janne Jemtland ble 13. januar funnet død i Glomma ved Våler, nær 80 kilometer fra hjemmet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat
FUNNET I ELVA: Janne Jemtland ble 13. januar funnet død i Glomma ved Våler, nær 80 kilometer fra hjemmet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskningen av drapet på Janne Jemtland (36) pågår fremdeles for fullt. I dag melder politiet at de vil prøve å få saken for retten førstkommende høst.

- Målet vårt er å ferdigstille etterforskningen før sommeren, og få til en rettssak til høsten, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden ved Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Avhørt ni ganger

Småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra sitt hjem utenfor Brumunddal natt til 29. desember. Etter en omfattende etterforskning ble ektemannen (47) pågrepet 12. januar, siktet for å ha drept henne.

På grunnlag av hans forklaring ble kona dagen etter pågripelsen funnet død i Glomma ved Våler, nær 80 kilometer fra hjemmet.

Ektemannen har sittet fengslet siden pågripelsen, men 30. januar ble isolasjonen for ham opphevet. Han ble sist framstilt for varetektsfengsling 12. februar, og fikk fire nye uker. Hele tida har han samarbeidet med etterforskerne, men nå endres tonen i avhørene.

- Siktede har vært avhørt ni ganger. Fram til nå har han forklart seg fritt, men nå går vi inn i en fase med konfronterende spørsmål, og han vil bli avhørt på nytt denne uka og neste uke, sier van der Eynden.

Våpenet og mobilen borte

Politiet mener Janne Jemtland ble skutt utenfor ekteparets hjem, for så å bli kjørt til Våler. To blodspor funnet på ulike steder i lokalområdet antas å være plantet, men van der Eynden vil i dag ikke gå nærmere inn på sporenes rolle i etterforskningen.

Flere sentrale bevis i saken, som drapsvåpenet og avdødes mobiltelefon, er borte. Politiets tekniske etterforskere er blitt observert blant annet ved ei bru i Brumunddal-området den siste tida.

- Vi har ikke funnet våpenet, men ut fra sporene og opplysningene vi sitter på, vurderer vi det slik at vi ikke er helt avhengige av å finne det, sier politiadvokat van der Eynden.

Han vil ikke gå i detalj om hva slags håndvåpen det er snakk om, eller hvem som antas å eie det.

Janne Jemtlands mobiltelefon antas å ha vært i bruk natta da hun forsvant, for så å bli ødelagt.

Falsk forklaring

31. januar ble en mann i 40-åra pågrepet og satt i politiarresten for å ha avgitt falsk forklaring i saken. Han ble imidlertid løslatt fire dager seinere, etter at politiet kom til at han ikke kunne ha noe med drapet å gjøre. Samtidig ble siktelsen frafalt.

- Hans rolle ble avklart i avhørene med ham, sier van der Eynden.

Politiet har mottatt en mengde tips fra publikum i saken, og har gjennomført en rekke vitneavhør.

- Vi går ut fra at de fleste med opplysinger i saken har meldt seg - men dersom noen mener de sitter på verdifull informasjon, bes de ta kontakt, sier politiadvokaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!