Politiet ransaker hjemmet til mistenkt gjerningsmann

Kan ha jobbet med de 14 drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter massakren ved The Inland Regional Center onsdag kveld norsk tid der 14 mennesker foreløpig er bekreftet drept, jobber nå politiet på spreng med å finne ut hvem skytterne var og hva som var motivet.

To av gjerningspersonene, en mann og en kvinne, er døde etter en dramatisk skuddveksling med politiet, og myndighetene gjennomsøker nå en adresse der bilen med de to antatte gjerningspersonene kom fra.

Amerikanske NBC var først ute med å navngi det de mener er den ene gjerningsmannen, og familien som bor på den nevnte adressen i Redlands. Nå går også nyhetsbyrået AP ut med navnet: Sayed Farook.

TV-bilder fra ABC viste hvordan en robot beveger seg inn i huset for å sjekke det for eksplosiver.

Farook jobbet ifølge LA Times i den lokale helseetaten som hadde en sammenkomst på senteret. Dersom dette stemmer, bekrefter det teorien politiet tidligere i natt sa at de jobbet ut fra. Det er derimot usikkert om Farook er en av de to som ble skutt og drept av politiet, eller om han er personen som stakk av og nå er i politiets varetekt.

En offentlig tjenestemann sier sa til New York Times at de jobbet utfra en teori der en av gjerningspersonene nylig hadde en krangel med flere av sine kolleger.

Et vitne skal ifølge avisa ha fortalt politiet at selv om gjerningsmenne var maskert, virket en av dem veldig kjent - både stemmen og væremåten.

Dette bryter derimot med tidligere vitnebeskrivelser som har beskrevet hvordan skytterne tok seg inn i konferanserommet uten et ord før de åpnet ild.

Dagbladet følger saken