AKSJONERTE: Politiets beredskapstropp har slått inn døra til leiligheten. Nå er det kriminalteknikere inne som ransaker og sikrer fingeravtrykk. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
AKSJONERTE: Politiets beredskapstropp har slått inn døra til leiligheten. Nå er det kriminalteknikere inne som ransaker og sikrer fingeravtrykk. Foto: Torgeir P. Krokfjord/DagbladetVis mer

Politiet ransaker leilighet i forbindelse med skudd-episode

Politiets beredskapstropp er i ferd med å ransake en leilighet øst i Oslo. Det bekreftes at aksjonen er begrunnet i en skyteepisode ved Oslo Plaza tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier til Dagbladet at etterforskningsgruppen hennes har søkt etter en navngitt person flere steder i dag, uten å finne mannen som er mistenkt for å ha skutt på en bil med tre personer tirsdag kveld.

- Fredag vil vi vurdere om vi skal etterlyse ham med navn og bilde. Han er i slutten av 20-åra, sier Grete Lien Metlid.

Hun bekrefter også at beredskapstroppen har deltatt i aksjonen mot en leilighet øst i Oslo i kveld.

På flukt En person er fremdeles på flukt fra politiet etter episoden. Han er siktet for drapsforsøk og skal ha løsnet flere skudd som blant annet traff en bil hvor det satt tre personer.

Et skudd traff også et vindu i et skjenkested på Oslo Plaza.

Tre personer ble tatt inn av politiet og ble avhørt som vitner og fornærmede. Politiet har sikret seg video-opptak fra området. Leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Lien Metlid, har sagt til Dagbladet at de som ble beskutt og personen som er på flukt er kjente personer for politiet.

Hun anser foreløpig skyte-episoden som en isolert hendelse, men etter det Dagbladet forstår skal de aktuelle personene ha tilhørighet til kjente gjengmiljøer i Oslo.

På jakt Beredskapstroppen har slått inn døra til en leilighet i første etasje i bygningen.

Flere tjenestemenn er utstyrt med hjelmer og kjeledresser har deltatt i aksjonen.

Nå er det kriminalteknikere som finkjemmer rommene med plasthansker på hendene. De forsøker blant annet å sikre fingeravtrykk.

Tre personer er oppført med navn på leiligheten. Politioverbetjent Grete Lien Metlid utelukker ikke at flere personer kan ha vært involvert i skyte-episoden ved Oslo Plaza tirsdag kveld.  I tillegg til å søke etter den siktede mannen som er på flukt ved flere adresser, har politiet gjennomgått video-opptak fra det aktuelle området ved hotellet i Oslo sentrum.

- Opptakene viser oss mye av det som skjer. Vi setter disse opplysningene sammen med opplysninger vi har fått av flere vitner til hendelsen, sier Grete Lien Metlid.

Det er tidligere opplyst at personen som løsnet skudd ved Oslo Plaza tirsdag kveld kan være skadd.

Politiet beslagla et våpen i bilen som ble beskutt.

BIL TRUFFET: En bil med tre personer ble truffet av flere skudd tirsdag kveld.
Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BIL TRUFFET: En bil med tre personer ble truffet av flere skudd tirsdag kveld. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer