Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ransaker MC-klubb i forbindelse med Jemtland-saken

Torsdag ransaker politiet lokalene til en MC-klubb i Stange i Hedmark, hvor den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland inntil onsdag var styremedlem.

FUNNET DREPT: Janne Jemtland (36) ble lørdag funnet i Glomma i Våler kommune, nesten 80 kilometer fra hjemmet utenfor Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat
FUNNET DREPT: Janne Jemtland (36) ble lørdag funnet i Glomma i Våler kommune, nesten 80 kilometer fra hjemmet utenfor Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag gjennomfører politiet en ransakelse av lokalene til en lokal MC-klubb i Stange i Hedmark, skriver Hamar Arbeiderblad (HA).

Onsdag ble den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland fjernet fra sitt verv som styremedlem i klubben, og ifølge HA er ransakelsen i forbindelse med etterforskningen i Jemtland-saken.

- Ikke vesentlige

Ifølge politiet anses ikke undersøkelsene som er foretatt som vesentlige for saken.

«Dette er naturlige etterforskningskritt og innebærer ikke nye mistenkte eller siktelser i saken», skriver politiet i en pressemelding.

Dagbladet har vært i kontakt med medlemmer av mc-klubben. Flere ga svaret «beklager, men vi har ingen kommentar».

Andre kilder forteller at mc-klubben, som drapssiktede inntil onsdag var styremedlem i, består av militære veteraner. Flere har bakgrunn fra den franske Fremmedlegionen. Mc-klubben har etter det Dagbladet erfarer ikke mye kontakt med andre motorsykkelklubber i området.

36 år gamle Janne Jemtland ble funnet død i Glomma lørdag. Hennes ektemann (46) ble pågrepet etter funn på familiens eiendom i Brumunddal. 46-åringen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Tidligere straffedømt

Mannen er straffedømt flere ganger tidlig på 90-tallet, og har en lang karriere bak seg i den profesjonelle kampstyrken Fremmedlegionen.

Det var onsdag og torsdag i forrige uke politiet gjorde funn og undersøkelser som førte til at de kunne gjennomføre en såkalt tredjemannsransaking, altså ransaking mot en person som ikke er siktet, på fredag.

Under den meget omfattende ransakelsen, som har fortsatt gjennom hele helga, gjorde politiet det avgjørende funnet som fikk ektemannen pågrepet og siktet for drap.

Han nekter straffskyld for drap. Innlandet Politidistrikt har fått en rekke spørsmål om hvorfor de ikke sentrerte søket mot Jemtland-parets eiendom og bolig tidligere.

- Vi var inne i boligen tre ganger før tredjemannsransakingen. Det var et naturlig skritt for oss, og vi gjorde undersøkelser da dette fortsatt var en savnetsak, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

- Bakgrunnen for tredjemansransakingen var nye spor funnet onsdag og torsdag, sier politiadvokaten, uten at han vil gå inn på hva det var.​

Spekulasjoner

Funnet som førte til siktelsen skal ha vært blod og ble gjort utendørs ved eiendommen. Svært mange krimteknikere og store politimannskaper var på eiendommen og gjorde søk som har pågått i flere dager.

- Det har vært en del spekulasjoner, men det vi kan si er at funnene er gjort utendørs. Det er gjort undersøkelser av hele eiendommen ute og inne i tillegg til en naboeiendom, sier van der Eynden.

Området rundt huset har vært sperret av med en radius på over en kilometer i ei uke.

Må gjøre sentrale deler på nytt

Siktelsen endret hele sakens karakter, og politiet må nå gjøre sentrale deler av etterforskningen på nytt.

Blant skrittene politiet må ta på nytt, er avhør av Janne Jemtlands nærmeste familie og vennekrets.

- Siktede har allerede sittet i omfattende avhør og det er mye arbeid som gjenstår med familie som skal avhøres på nytt. Vi ønsker mer opplysninger om hvordan det hele henger sammen. Vi har per nå en teori om hvordan drapshandlingen foregikk og hva som skjedde etterpå, forteller politiadvokaten.

Politiet vil også etterforske foranledningen til det de mener er et drap i et nytt lys. Janne og ektemannen hadde vært på romjulsfest på samfunnshuset Veldrom og skal ha tatt en taxi hjem sammen etterpå.

Det viktigste for etterforskerne er å få klarhet i hva som skjedde etterpå og hvordan liket dukket opp i Glomma over åtte mil unna hjemmet deres.

Politiet bekreftet tirsdag ettermiddag at den avdøde kvinnen som ble funnet i Glomma lørdag var den savnede Janne Jemtland. Politiet kan foreløpig ikke si noe om dødsårsaken - og avventer den endelige obduksjonsrapport​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!