Valget i Frankrike

Politiet ransaker presidentkandidat Fillons hjem i Paris

Siktet for å ha misbrukt offentlige midler.

Francois Fillon, som er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne, er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført. Her er han sammen med kona Penelope. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/File photo
Francois Fillon, som er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne, er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført. Her er han sammen med kona Penelope. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/File photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet gjennomfører en ransaking av den franske presidentkandidaten François Fillons hjem i Paris.

Det melder AFP.

Fillon, som er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne, er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført.

Onsdag kunngjorde han at han fortsetter valgkampen til tross for siktelsen. Han mener at han er blitt utsatt for et "politisk attentat" og er blitt urettferdig behandlet.

Full granskning

Fredag forrige uke ble det kjent at fransk økokrim har innledet etterforskning av Fillon i forbindelse med at hans kone fikk lønn på statens regning. Det har ennå ikke kommet klart fram hva slags arbeid hun har utført.

Granskingen innebærer full gransking av anklager om at han ga kona lønn uten at hun skal ha utført konkrete oppgaver.

I en uttalelse fredag opplyste en særskilt påtalemyndighet for økonomisk kriminalitet at Fillon etterforskes for angivelig underslag av offentlige midler, samt for å ha mottatt offentlige midler urettmessig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer