Francois Fillon, som er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne, er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført. Her er han sammen med kona Penelope. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/File photo
Francois Fillon, som er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne, er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført. Her er han sammen med kona Penelope. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol/File photoVis mer

Valget i Frankrike

Politiet ransaker presidentkandidat Fillons hjem i Paris

Siktet for å ha misbrukt offentlige midler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gjennomfører en ransaking av den franske presidentkandidaten François Fillons hjem i Paris.

Det melder AFP.

Fillon, som er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne, er siktet for å ha misbrukt offentlige midler ved å ha lønnet kone og barn for arbeid de angivelig ikke har utført.

Onsdag kunngjorde han at han fortsetter valgkampen til tross for siktelsen. Han mener at han er blitt utsatt for et "politisk attentat" og er blitt urettferdig behandlet.

Full granskning

Fredag forrige uke ble det kjent at fransk økokrim har innledet etterforskning av Fillon i forbindelse med at hans kone fikk lønn på statens regning. Det har ennå ikke kommet klart fram hva slags arbeid hun har utført.

Granskingen innebærer full gransking av anklager om at han ga kona lønn uten at hun skal ha utført konkrete oppgaver.

I en uttalelse fredag opplyste en særskilt påtalemyndighet for økonomisk kriminalitet at Fillon etterforskes for angivelig underslag av offentlige midler, samt for å ha mottatt offentlige midler urettmessig.

Anklagene ble først fremmet i det franske ukemagasinet Le Canard Enchainé. Magasinet har hevdet at Fillons kone i løpet av årene har mottatt 500.000 euro som Fillons assistent.

Var favoritt

Fillon er presidentkandidat for det konservative partiet Republikanerne. Han har tidligere sagt at han vil trekke seg hvis han blir formelt siktet, men senere har han endret oppfatning.

Fillon var tidligere favoritt til å vinne valget, men har som følge av kritikken falt på meningsmålingene. Han har anklaget venstresiden for å forsøke å sverte ham, og han har også bedt det franske folk om unnskyldning for at han ansatte sin kone. Samtidig har han hevdet at lønnen var fullt fortjent.

Første runde i valget holdes 23. april, mens andre runde holdes 7. mai. Ifølge meningsmålinger ligger høyrenasjonalisten Marine Le Pen an til å få flest stemmer i første runde. Men de tyder også på at hun kan bli slått i den avgjørende runden i mai, mest sannsynlig av sentrumskandidaten Emmanuel Macron.

(NTB)