SØKER: Sivilforsvaret er satt inn i søket etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKER: Sivilforsvaret er satt inn i søket etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Janne Jemtland savnet i Brumunddal

Politiet ransaker savnede Jannes eiendom

Ransaker stedet der Jemtland sist ble observert.

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Politiet ransaker nå eiendommen til savnede Janne Jemtland.

- Det er ingen mistenkt eller siktet i saken og vi gjennomfører en tredjemannsransaking av Janne Jemtlands eiendom der hun sist ble observert, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Ransakingen ble først iverksatt etter at politiet i dag konkluderte med at det er skjellig grunn til mistanke om at Jemtland er blitt utsatt for en straffbar handling.

Den 36 år gamle tobarnsmora har vært savnet i to uker, og det er blitt funnet blodspor på to forskjellige steder.

- Vil ta tid

I pressemeldingen kommer det fram at det tidligere er gjort overflatiske undersøkelser etter savnede og at det nå er grunnlag for å gjennomføre grundigere undersøkelser.

- Dette gjøres av kriminalteknikere og vil ta tid. Bakgrunnen for ransakingen er at dette er siste sted Jemtland ble observert, heter det i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under videoen)

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Krimteknikere Kripos har i dag også gått gjennom avfall ved Heggvin avfall- og gjenvinningsanlegg, 18 kilometer fra Brumunddal.

De forlot avfallsanlegget Heggvin i Løten kommune 12.45, etter nesten tre timers søk.

Savnet i to uker

Jemtland har nå vært savnet i to uker og saken framstår fortsatt som et mysterium. Ingen er mistenkt eller siktet i saken.

De siste dagene er det ikke gjort noen funn av betydning. Det på tross av meget omfattende søk med hunder, politihelikopter, snøscootere og store mannskaper på bakken.

Et mysterium

LYS: Det er lagt ned lys og blomster på et av de to stedene Jemtlands blod ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LYS: Det er lagt ned lys og blomster på et av de to stedene Jemtlands blod ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiets hovedteori er at det har tilstøtt den 36 år gamle tobarnsmora noe, blant annet basert på de to blodsporene de har funnet halvannen kilometer fra hverandre i nærheten av Brumunddal sentrum.​

I går bisto 27 personer fra Sivilforsvaret politiet i letearbeidet, og mannskapene har gjennomsøkt et stort område i terrenget rundt Jemtlands bolig.

Det var her hun ble sett siste gang, klokka 02.00 natt til 29. desember. Hva som har skjedd med henne etterpå, er fortsatt et mysterium.