Corona

Politiet reagerer

Politiet i Oslo har i løpet av den siste tida fått flere bekymringsmeldinger om folkeansamlinger. De ber folk ta ekstra forholdsregler.

- ER SOM 17. MAI HER: Myndighetene har gitt strenge anbefalinger til befolkningen for å minske spredningen av coronaviruset. Det så ikke ut til å bekymre påskeglade mennesker på Grünerløkka i Oslo lørdag 4. april. Video: Delebekk og Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reaksjonene har vært svært mange lørdag, etter at Dagbladet viste bilder og video av et stort antall mennesker i Markveien på Grünerløkka i Oslo sentrum lørdag ettermiddag.

Politiet i Oslo har i løpet av den siste tida mottatt en rekke henvendelser på ansamlinger av folk, spesielt i Oslo sentrum.

- Vi ber folk etterleve de tiltak og råd som er gitt. Ikke senk skuldrene, dette er ikke over, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

- Illustrerende for problemet

Han har selv sett bildene fra Markveien på Grünerløkka lørdag der mange er samlet-

- Det er veldig illustrerende for det vi får inn meldinger om. Det er bekymringsfullt når man ser folk så tett, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Han sier hele den nasjonale dugnaden er avhengig av at alle bidrar. Politiet la i dag ut en generell oppfordring til folk om å ta forholdsregler når de skal ut. Det handler om å holde avstand og ikke oppsøke folkemengder.

- Det er en bekymring vi la ut fordi vi over tid har sett folkemengder Det er en aktuell problemstilling om dagen. I den grad vi kan påvirke litt hvordan folk håndterer dette, så ønsker vi å gjøre det, sier Gulbrandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer