Politiet redde for at politimannen skal ødelegge bevis

Politimannen begjært varetektsfengslet i fire uker.

 POLITIADVOKAT:  Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt har påtaleansvaret i saken. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt har påtaleansvaret i saken. Foto: Marius Evensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Politimannen som er siktet for å ha drept Stathelle-kvinnen Linn Madelen Bråthen (33), ble framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett i dag.

Under fengslingsmøtet kom den drapstiltalte politimannen i 40-årsalderen inn i rettslokalet i ei T-skjorte og sandaler.

Han ønsket ikke å avgi forklaring for retten og godtok at hans siste politiforklaring ble opprettholdt uten endringer. Flere ganger tok han seg til ansiktet og kikket ned i bakken foran seg.

Politiet begjærte fire ukers varetekt for politimannen.

- Fortløpende vurdering Vestfold politidistrikt, som har etterforskningsanasvaret i saken, vil at de to første ukene av fengslingen skjer i fullstendig isolasjon, de to siste ukene med brev- og besøksforbud, og at han blir underlagt medieforbud i hele perioden.

- Det er en totalvurdering og forspillelse av bevis som er grunnen for at vi ber om fengsling. Det er mye etterforskning som står foran oss i den neste perioden. Og det vil bli tatt en fortløpende vurdering om det vil være grunn til varetektsfengsling videre, sier politiadvokat Lise Dalhaug til Dagbladet.

Politimannen samtykket ikke til kjennelsen. Dalhaug forteller at politiet jobber iherdig med å etterforske saken.

- Vi holder på med teknisk og taktisk etterforskning. Det har skjedd mye, vi har foretatt en rekke vitneavhør og bevis, det har kommet inn en rekke tips og det kommer stadig ny informasjon, sier Dalhaug.

Samtykket ikke Dalhaug forteller til Dagbladet at politiet har gjort seg opp tanker om motiv, men at hun ikke ønsker å gå mer inn på det på nåværende tidspunkt.

- Det er altfor tidlig på dette stadiet og uttale seg om mulig motiv, men selvfølgelig har vi gjort oss tanker om det, sier Dalhaug til Dagbladet.

 GIKK HJEM SAMMEN:  Overvåkningsbildet fra natt til 3. august viser den siktede politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen. Foto: Politiet / NTB Scanpix
GIKK HJEM SAMMEN: Overvåkningsbildet fra natt til 3. august viser den siktede politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen. Foto: Politiet / NTB Scanpix Vis mer

Vestfold politidistrikt har foreløpig ikke bedt om etterforskningsbistand av Kripos.

- Vi har vurdert det, men har foreløpig ikke bedt om bistand, sier politiadvokat Lise Dalhaug til Dagbladet via sin kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad.

Begraves i dag I dag begraves Linn Madelen Bråthen fra Stathelle kirke. Ifølge TV 2 var den nå drapssiktede politimannen en av dem som skulle bære kista i begravelsen.

- Om ingen hadde oppdaget dette, kunne kanskje den siktede vært en av dem som bar kista, har Bråthens familie sagt til Dagbladet.

Ifølge TV2 skulle politimannen, som er en nær venn av den avdøde kvinnen og hennes samboer, være en av seks personer til å bære ut kista til Linn Madelen Bråthen i dag.

 SIKTEDES FORSVARER:   Arne Lie. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
SIKTEDES FORSVARER: Arne Lie. Foto: Marius Evensen / Dagbladet Vis mer