Politiet reddet full og sovende båtfører

Cabincruiseren hadde stø kurs mot Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I 15 knops fart måtte politiet borde en 31 fots cabincruiser i rom sjø utenfor Ryvingen fyr mellom Arendal og Grimstad. Føreren var full og satt og sov over rattet med kurs sørover.

- Han hadde ikke våknet før han traff strendene i Danmark, sier politibetjent Kjell Harry Reinfjord på patruljebåten i Arendal til Fædrelandsvennen.

Fyllekjøringen skjedde 11. juli. Den 50 år gamle mannen kom kjørende nedover langs Sørlandskysten i sin splitter nye båt. Underveis satt han og drakk av en vinkartong.

Ved innseilingen til Arendal grunnstøtte han, men båten gled av igjen. Deretter vakte mannen oppmerksomhet i Arendal med underlig kjøring, og politibåten ble varslet.

Fra Arendal hadde mannen fortsatt sørvestover, og politibåten oppdaget cabincruiseren med kurs til havs. Mannen satt og sov over rattet, og lot seg ikke vekke verken av sirener eller blålys.

To politifolk bordet da båten, og vekket mannen. Hans første utsagn var «Hva f... gjør dere i båten min». Mannen viste seg å ha 1,6 i promille. Han fikk likevel kjøre videre med båten sin dagen etter, men må regne med reaksjoner etter fylleseilasen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer