LENKET FAST OG UTSULTET: Den stakkars hunden ble ikke behandlet som menneskets beste venn. Foto:  Jefferson County Sheriff’s Office
LENKET FAST OG UTSULTET: Den stakkars hunden ble ikke behandlet som menneskets beste venn. Foto:  Jefferson County Sheriff’s OfficeVis mer

Politiet reddet utsultet og dødsdømt hund - var lenket fast for å dø

Hund i USA hadde griseflaks og slapp unna døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En utsultet hund er reddet fra den visse død av en kvinne i Birmingham, Alabama.

En politibil på utrykning ble mandag stanset av en forferdet kvinne. Hun fortalte dem hva hun nettopp hadde snublet over langs veien: En dehydrert, utsultet og kraftig såret hund, ifølge politiets egne nettsider. Til alt overmål oppdaget politiet at hunden også var lenket fast med kjetting rundt halsen.

- Etter å ha fullført utrykningen de var på, vendte politiet tilbake til området de møtte kvinnen på. Der fant de hunden lenket fast i ei grøft, sier politiet i Birmingham til The Telegraph.

Forlatt for å dø

Det var et fælt syn som ventet politiet, og store kjøttsår i hundens nakke tydet på en febrilsk kamp for å komme seg løs fra kjettingen før sulten og utmattelsen ble for voldsom. Da la hunden seg ned, klar for å møte sin skaper.

Men det var før politiet og kvinnen tok affære.

Kjettingen var ifølge politiet svært stramt knyttet rundt hundens nakke og hals, og hadde presset seg inn i dyrets hud.

- Hunden hadde en kjetting rundt nakken og huden hadde begynt å vokse inn i kjettingen. Det medførte store sår i hundens nakke. Hunden var også veldig dehydrert, sier politiet i Birmingham til The Telegraph.

(Saken fortsetter under bildet)

Lykkelig slutt

Historien har heldigvis en bjeffende og lykkelig slutt. Med hjelp fra politiet reddet kvinnen hunden: Det ble ingen tur til de evige jaktmarker denne gang.

Bikkja ble etterhvert overlevert til Greater Birmingham Human Society, som tok ansvar for hunden og fikk den tilbake på fire poter igjen. Allerede nå - fire dager etter redningsaksjonen - er hundens et godt stykke på bedringens vei, meldes det på Twitter.

Politiets avdeling for dyreforbrytelser etterforsker nå saken, og er på leting etter hundens eier for å stille vedkommende ansvarlig for dyremishandling.