Politiet ringer inn HIV-mannen

Det svenske politiet vet hvor Mehdi Tayeb gjemmer seg. HIV-mannen er nær ved å ringes inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier til den svenske avisa Aftonbladet at de vet i hvilket land Tayeb befinner seg. - Ulike spor leder til et bestemt land, sier en politikilde. Etterforskerne vil imidlertid ikke røpe hvilket land det dreier seg om. Politiet frykter at HIV-mannen kan få beskjed fra sine venner i Sverige og flykte videre. - Vi venter nå informasjon fra visse land, sier kriminalinspektør Christer Sjtblom til avisa.

Får hjelp

Politiet tar fortsatt imot tips om den HIV-positive mannen som kan ha smittet 190 kvinner. I neste uke får det svenske politiet trolig hjelp fra det amerikanske TV-programmet 'Americas most wanted'. Suksessprogrammet har fra 12 til 14 millioner seere hver uke, og har løst flere store saker siden det kom på lufta i 1988.

Anket

Mye tyder på at Tayeb i november i fjor befant seg i Holland. Han ringte til flere venner i Sverige under oppholdet. Trolig forlot han landet da både svensk og hollandsk politi kom på sporet.HIV-mannens 33 år gamle kamerat, som ble dømt til fire års fengsel for voldtekt og mishandling, anket i går dommen. Mannen skal ha dopet og voldtatt tre kvinner.Dette er en test på lagring