ANKER: Den tiltalte investoren har innrømmet at han skrev brev til et av de påståtte ofrene der voldtekt blir nevnt, men nekter for at det lå reelle seksuelle overgrep bak. Foto: Scanpix
ANKER: Den tiltalte investoren har innrømmet at han skrev brev til et av de påståtte ofrene der voldtekt blir nevnt, men nekter for at det lå reelle seksuelle overgrep bak. Foto: ScanpixVis mer

- Politiet ringte ekskona da de fant brevene

Ankesaken mot finanskjendis starter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I oktober i fjor ble finansmannen i 40-årene dømt i Oslo tingrett for flere voldtekter av ekskona til og med i fjor høst og to voldtekter av en annen kvinne fra et tidligere forhold.

I dag starer ankesaken i Borgarting lagmannsrett i Oslo. Det er satt av to uker til saken.

- Vendetta Mannen har hele tiden hevdet seg uskyldig, og har ment at han er utsatt for en vendetta iverksatt av Økokrim og kvinnene som anmeldte ham.

Aktor i Økokrim Geir Kavlie har varslet at han igjen vil be om 4,5 år fengsel.

Det var i forbindelse med at mannen er under etterforskning i en helt annen sak, at Økokrim kom i besittelse av omfattende materiale etter flere razziaer mot boliger i Oslo. Materialet står svært sentral også i den spesielle voldtektssaken.

- Politiet ringte ekskona da de fant brevene, sier Kavlie i retten i dag.

«Skal aldri voldta deg igjen»
Påtalemyndigheten startet i dag med å legge fram skriftlige beviser de mener bekrefter voldtektene av ekskona.

Blant de mest sentrale bevisene er flere spesielle brev mannen skrev til ekskona i en svært turbulent periode. Brevene lå i en pose under en madrass i ei seng da de ble funnet ved hjelp av politihund sist vinter.

«Det er bare helt sykt og galt. For eksempel i det hele tatt å sex med deg uten ditt samtykke. Det skal jo bare ikke skje. Jeg har påført deg betydelig smerte,  angst og søvnproblemer fordi jeg har gjort dette mot deg flere ganger. Jeg garanterer at dette aldri, aldri, aldri skal skje med deg mer. Dette er ikke tomme ord, det er hundre prosent sikkert, jeg lover på min mors grav», står det i et brev signer mannen.

Et annet er enda mer direkte: «Jeg skal aldri voldta deg igjen, jeg skal aldri slå deg igjen», heter det med mannens håndskrift.

Politiet tolket tekstene som innrømmelser av seksuelle overgrep og kalte inn de aktuelle kvinnene til avhør.

Også tingretten la i fjor stor vekt på brevene og mente de ville vært unaturlige å skrive om han var uskyldig.

«Noen som vil meg vondt»
Finanskjendisen ville først ikke vedkjenne seg de kompromitterende brevene.

I en samtale som en spesialetterforsker fra Økokrim tok opp i skjul på cella til forretningsmannen i et fengsel på Østlandet i fjor, nekter han to ganger all befatning med de private brevene, etter det Dagbladet erfarer.

«Det er noen som vil meg vondt», sier mannen i opptaket om det han framstiller som ukjente opphavsmenn bak dokumentene. I det hemmelige opptaket sier mannen også at kvinnene som har anmeldt ham er «spik, spenna gærne».

Fant fingeravtrykkSamtidig hevdet den kjente investoren at han hadde hyret inn en kjent privatetterforsker og at han hadde brukt morens «siste penger» på å få skriftgranskere til å bekrefte at brevene er forfalsket.

Men i stedet fant Økokrim mannens fingeravtrykk på noen av brevene, viste med egne ekspertanalyser at håndskriften var hans, og fant originalene til printede brev på mannens beslaglagte pc.

- Politiet tok kontakt med kvinnen navngitt i brevet, sier Gair Kavlie i retten i dag.

- Voldtatt på bursdag Ifølge tidligere forklaringer skal blant annet ekskona ha blitt voldtatt etter en fest på sin egen bursdag.

- Han tok armene mine og holdt de fast ved siden av hodet. Jeg prøvde å gjøre det jeg kunne for å komme meg løs, spytte på ham og klore ham i ansiktet, men husker ikke mer etter det. Han bare fortsatte, fortalte den gråtende ekskona om en av hendelsene i retten i fjor.

Denne delen av forklaringen ble særlig framhevet i dommen fra tingretten.