Politiet ruller opp prostitusjonsliga

Politiets spesialstyrke mot organisert kriminalitet er i ferd med å rulle opp en større prostitusjonsliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En razzia mot to bordeller i Oslo har ført til arrestasjoner i flere europeiske land.

Det startet med at Økokrim slo alarm etter mistenkelige pengeoverføringer fra Norge til Tyskland. I over to måneder skal politiets spesialstyrke, Catch, ha jobbet i det stille før de slo til. Da skal de over lengre tid ha avlyttet en telefon, og de skal også ha foretatt en ransaking hjemme hos en av de mistenkte.

Etterforskningen munnet ut i flere arrestasjoner i Oslo i slutten av mai. En norsk og en ungarsk kvinne ble varetektsfengslet i fire uker. Den norske etterforskningen har den siste uka bidratt til arrestasjoner over hele Europa.

Flere arrestasjoner

Politiet mener å ha avslørt en liga som har operert i flere land. Virksomheten skal ha blitt styrt dels fra Tyskland og dels fra Ungarn. Denne uka slo politiet på nytt til mot adresser i Danmark og Budapest. Aksjonen var nøye planlagt. Politiet skal ha latt det gå noen uker fra aksjonen i Norge, slik at miljøet skulle føle trygghet.

 Tirsdag slo politiet til mot fire bordeller i København-området. Flere ungarske kvinner ble pågrepet. To danske kvinner er varetektsfengslet og siktet for hallikvirksomhet.

 I Ungarn skal lokalt politi i samarbeid med norske Catch ha pågrepet en kvinne. Hun skal være sentral i rekruttering av medlemmer til ligaen. Etter det Dagbladet erfarer, skal flere av de norske siktede ha hatt jevnlig kontakt med kvinnen.

 I Tyskland sitter to personer varetektsfengslet siktet for menneskehandel. Begge disse skal være begjært utlevert til Norge.

Ligaen skal ha lokket unge ungarske kvinner til prostitusjon i flere vestlige land. Jentenes begrensede handlefrihet er årsaken til at norsk politi har valgt å sikte minst tre personer for trafficking - menneskehandel.

To bordeller i Oslo

Etter det Dagbladet erfarer, skal Catch ha vært sentral i opprullingen av ligaen.

-  Jeg kan bekrefte at det er gjort arrestasjoner i Ungarn og Danmark, og at vi har bistått dansk og ungarsk politi, sier politiadvokat Jørn Meidel Jacobsen i Catch.

Retten skal i neste uke ta stilling til en eventuell fengslingsforlengelse for den norske kvinnen i 30-åra som beskrives som sentral i ligaen.

Politiet mener kvinnen skal ha drevet to bordeller i Oslo. Kvinnen nekter straffskyld.