Politiet ruller opp prostitusjonsliga

Politiets spesialstyrke mot organisert kriminalitet er i ferd med å rulle opp en større prostitusjonsliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En razzia mot to bordeller i Oslo har ført til arrestasjoner i flere europeiske land.

Det startet med at Økokrim slo alarm etter mistenkelige pengeoverføringer fra Norge til Tyskland. I over to måneder skal politiets spesialstyrke, Catch, ha jobbet i det stille før de slo til. Da skal de over lengre tid ha avlyttet en telefon, og de skal også ha foretatt en ransaking hjemme hos en av de mistenkte.

Etterforskningen munnet ut i flere arrestasjoner i Oslo i slutten av mai. En norsk og en ungarsk kvinne ble varetektsfengslet i fire uker. Den norske etterforskningen har den siste uka bidratt til arrestasjoner over hele Europa.

Flere arrestasjoner

Politiet mener å ha avslørt en liga som har operert i flere land. Virksomheten skal ha blitt styrt dels fra Tyskland og dels fra Ungarn. Denne uka slo politiet på nytt til mot adresser i Danmark og Budapest. Aksjonen var nøye planlagt. Politiet skal ha latt det gå noen uker fra aksjonen i Norge, slik at miljøet skulle føle trygghet.

 Tirsdag slo politiet til mot fire bordeller i København-området. Flere ungarske kvinner ble pågrepet. To danske kvinner er varetektsfengslet og siktet for hallikvirksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.