Politiet rydder gatene i Rio de Janeiro

Skal fjerne alle husløse fra slummen for å få byen trygg til fotball-VM.

STOR-AKSJON: Rusmisbrukere blir fraktet ut av "Crackland" under en stor politiaksjon i går. Her blir en gutt båret av sosialarbeidere til et felles hulsy. Foto: AP / Felipe Dana
STOR-AKSJON: Rusmisbrukere blir fraktet ut av "Crackland" under en stor politiaksjon i går. Her blir en gutt båret av sosialarbeidere til et felles hulsy. Foto: AP / Felipe Dana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet er i full gang med å rydde gatene i Rio de Janeiro frem til fotball-VM og OL. De har nå tatt over store deler av slumområdene i millionbyen.

Nylig utførte politiet en stor-aksjon der 231 narkomane ble fraktet bort fra et område som er kjent for sitt kallenavn «Crackland».

Der har det vært organisert narkotikasalg over lang tid og er en av Rios farligste slumområder. Området, som ligger i Jacarezinho og Manguinhos, er Rios største åpne marked for narkotikasalg. Hundrevis av mennesker kjøper, selger og bruker dop her. Husly finner de i skur og under tepper.

Helse- og velferdsarbeidere jobber nå med å hjelpe narkomane som ikke har mulighet til å skaffe seg dop, melder Daily Mail.

Trenger behandling Siden søndag har mer enn 2000 væpnet politi stormet stedet og funnet 231 narkomane og 67 personer som var på leting etter dop.

- Disse menneskene trenger behandling, sier Jose Mariano Beltrame, lederen for sikkerheten i Rio.

- De kommer ikke tilbake til Jacarezinho og Manguinhos, dette området er nå okkupert, sier han.

Politiet har nå tatt over hele komplekset som huser rundt 70 000 mennesker. Dette er i forbindelse med planen om å gjøre Rio trygg før VM i fotball i 2014 og OL i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer