Politiet rydder opp etter narko-fadese

Politiet rydder opp på kammerset etter at 29 personer ble skadd under en demonstrasjon i Oslo lørdag. Nå ruster politiet seg for nye sammenstøt med cannabis-aksjonistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gjennomførte Oslo-politiet et første oppryddingsmøte etter demonstrasjonen.

- Vi vil gå gjennom utstyret, bemanningen og taktiske vurderinger for å stå bedre rustet neste gang, sier visepolitimester Roy Henry Nilsen til Dagbladet.

Organisasjonen Normal, som kjemper for legalisering av cannabis i Norge, har allerede startet forberedelsene for neste års demonstrasjon, og håper det ikke blir noen flere konfrontasjoner med politiet.

- Det er uheldig for en fredelig demonstrasjon når 10-20 deltakere går til den type skritt, sier pressetalsmann Thomas Heiersted i Normal, og understreker at de som startet bråket ikke er medlemmer av hans organisasjon.

Gransker seg selv

Politiet har funnet ut at flere av de skadde demonstrantene ble truffet av steiner.

- Det kan tyde på at steinene ble kastet fra så langt hold at gjerningsmennene ikke hadde styring på hvem som ble truffet, sier Roy Henry Nilsen.

Politiet gransker nå sin egen oppførsel under demonstrasjonen. 19 polititjenestemenn og 10 demonstranter ble skadet.

- Vi setter sammen ei brei evalueringsgruppe, blant annet med representanter fra fagforeningen. 19 tjenestemenn er skadd, og det er yrkesskader som samfunnet må betale dyrt for å rette opp, sier Nilsen.

Også justisminister Hanne Harlem vil få en rapport om aksjonen.