DRONE: Politiet i Oslo skal ta i bruk droner i utrykningssituasjoner.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRONE: Politiet i Oslo skal ta i bruk droner i utrykningssituasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Politiet rykker ut med drone

Oslo-politiet tar nå i bruk en ny metode i utrykningssituasjoner.

Publisert

Oslo politidistrikt opplyste fredag at de i pinsen skal begynne å teste utrykning med droner.

- Dronene vil sendes ut på oppdrag i forbindelse med nødtelefoner og oppdrag som kommer inn til Operasjonssentralen, skriver politiet i en twittermelding.

Like etter klokka 18 opplyste politiet om at de hadde brukt dronen for første gang, i et søk etter en beruset man som hadde skallet hodet sitt i et gjerde ved Havnelageret i Oslo.

Oslo-politiet er optimistiske til den nye metoden.

- Vi har ikke mye erfaring med det, men det fungerte veldig godt i dag, sier operasjonsleder Tor Guldbrandsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Droner gir oss en helt annen oversikt over situasjonen. Det vil gi oss en bedre situasjonsforståelse som vi ikke kan få fra bakken, i tillegg til at vi håper det vil redusere responstiden, sier han og legger til at det kan brukes i de fleste situasjoner.

Politiet skriver på Twitter at testingen vil gjennomføres enkelte dager og kvelder til og med uke 26. Dronekapasiteten skal styres av en pilot på Operasjonssentralen og vil trolig benyttes mest i sentrumskjernen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer