Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet rykket ikke ut på promillemelding

Dagen etter ble kvinnen funnet død i baksetet på bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 12.09 på søndag ble politiet kontaktet over nødtelefon av forbipasserende som hadde snakket med en kvinnelig bilfører.

Kvinnen virket åpenbart beruset, og skal to ganger ha vært utenfor vegbanen med bilen hun kjørte.

- Vi fortalte at kvinnen var synlig beruset, og at hun hadde kjørt bil. Politiet svarte at de ikke hadde kapasitet, forteller en kvinne til Hamar Arbeiderblad (HA).

Med en enslig politipatrulje til å vokte hele Hedmark hadde ikke politiet kapasitet til å rykke ut. Dagen etter ble kvinnen i 50-årene funnet død i baksetet på bilen. Den stod da parkert på en avkjøring på Nes ved Tingnes i Ringsaker kommune.

Opptatt med alvorlig sak

Stasjonssjef Frode Børresen ved Hamar politistasjon bekrefter at den kvinnelige sjåføren de fikk promillemelding om er identisk med kvinnen som ble funnet død.

- Vi kan nå bekrefte at det er samme kvinne, sier han til Dagbladet.no.

Børresen vil ikke si hvor mange det var som var på jobb forrige søndag. Ifølge HA var det kun var tre tjenestemenn på jobb. De hadde ansvaret for hele Hedmark.

image: Politiet rykket ikke ut på promillemelding

- Vi hadde en normal søndags- og feriebemanning. Men de var opptatt med en alvorlig sak, sier Børresen.

Nesten to timer etter at politiet hadde blitt varslet om den tilsynelatende berusede sjåføren, rykket politiet ut til Nes i forbindelse med en helt annen sak, som ifølge HA dreide seg om omsetning av tyvegods. På vei til og fra dette stedet var politimennene på utkikk etter sjåføren de var blitt varslet om. De så aldri bilen.

Må prioritere

Politistasjonssjefen forstår at det vekkes negative reaksjoner på at politiet ikke rykket ut.

- Vi får så mange meldinger at det i praksis er helt umulig å si hva de resultater i. Vi må prioritere. I etterklokskapens lys er det lett å si at vi burde handlet annerledes.

- Men det er ikke så lett å se sammenheng mellom promillemelding og dødsfall, sier Børresen til Dagbladet.no.

Ikke mistenkelig

Ut fra de foreløpige rettsmedisinske rapportene er det ikke funnet noe mistenkelig ved dødsfallet. Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men politiet har inntil videre stanset etterforskningen.

I den posisjonen kvinnen lå i baksetet skal polititjenestemennene som først kom til stedet ikke ha sett noen skader på kroppen eller andre synlige tegn på en kriminell handling.

<B>KRIPOS PÅ STEDET:</B> Politiet koblet raskt inn Kripos i etterforskningen av dødsfallet på kvinnen i 50-årene. Ingen ting tyder på at det har skjedd noe kriminelt.
<B>BERUSET:</B> Forbipasserende varslet politiet om kvinnen som virket beruset. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut.