Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet rykket ut etter kondomeksplosjon

- Det ble visst et helsikes smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike rykket i går kveld ut, etter at de fikk en bekymret telefon fra en beboer i Årnes-området. Mannen hadde hørt en eksplosjon og trodde en av naboene hadde fyrt av en dynamittsalve, melder avisa Raumnes.

Det viste seg å være en kondomeksplosjon. Mange har erfart at sprukne kondomer kan få store konsekvenser, men dette var et tilfelle utenom det vanlige.

- Naboen sa at det hadde rista i hele huset, så vi sendte ut en patrulje. Da vi kom fram fant vi mannen som stod bak. Det viste seg at han hadde fylt acetylen og oksygen på et kondom, før han la det i en konteiner og tente på, sier Bjørn Jahr, operasjonsleder i Romerike politidistrikt, til Dagbladet.

Acetylen er en svært brennbar og brannfarlig gass, som brukes til sveising og skjæring. Det var blant annet acetylenflasker som eksploderte i Mekonomens lokaler på Alnabru som brant natt til søndag. Acetylen blandet med okysygen er også høyeksplosivt.

- Det ble visst et helsikes smell. Det rista skikkelig og bilalarmen på en bil som stod 300 meter unna gikk, sier en lattermild Jahr.

Mannen i 20-årene fikk ifølge Jahr et kraftig muntlig pålegg, og lovet at han aldri skulle gjøre noe liknende igjen.

Operasjonslederen sier han aldri har hørt om noe liknende.

- Denne bruken av kondomer er langt fra den tradisjonelle. Han skal ha for oppfinnsomheten, sier Jahr.

- Det gikk av et liknende smell fredag kveld også, så antakelig har han gjort det samme da.