Politiet rykket ut etter meldinger om aggressive asylsøkere i Vestfold

Kan i ettermiddag ikke bekrefte opplysningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både politi og brannvesen rykket i dag ut til asylmottaket i Hofveien i Hof kommune i Vestfold. Det var på bakgrunn av flere meldinger.

- Vi fikk meldinger om mange aggressive asylsøkere ved mottaket. De stengte veien og skremte vettet av folk, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Anne Meyer, til Dagbladet.

Politiet modererer i ettermiddag opplysningene og sier de ikke kan bekrefte hvorvidt asylsøkerne faktisk var aggressive eller ei.

Brannalarm Noe av bakgrunnen for utrykningen var også en automatisk brannalarm som hadde blitt utløst, skriver Jarlsberg Avis. Brannvesenet ville imidlertid ikke kjøre inn på stedet uten bistand fra politiet, og fikk det.

- Det er ingen personskader, men slik vi har oppfattet situasjonen var asylsøkerne misfornøyde med noe. Vi har ikke fått det klart hva som har skjedd, men 15-20 personer skal ha vært svært aggressive, samtidig som det sto 50-70 mennesker ved siden av, sier Meyer i 12-tida.

Mottaket i kommunen er et transittmottak som ble opprettet i etterkant av flyktningstrømmen til Norge i fjor høst.

- Ikke aggressive I ettermiddag siterer Jarlsberg Avis, i sin oppdaterte artikkel, nå Meyer på at asysøkerne sto ute i veien, men at de ikke var aggressive.

Meyers operasjonslederavløser Merete Kvaal Martinsen modererer også opplysningene, men sier politiet ikke kan bekrefte hvorvidt asylsøkerne faktisk var aggressive eller ei.

- Det var rolig da vi kom til stedet, sier Martinsen til Dagbladet.

- Din forgjenger siteres på at asylsøkerne ikke var aggressive.

- Det vet jeg ingenting om. Hva som meldes er én ting, hva som skjer når vi kommer til stedet en annen, sier operasjonslederen.

Hun opplyser at politiet dro fra stedet etter å ha gjennomført en del samtaler med beboerne. Ingen ble pågrepet.