Politiet rykket ut «med pistoler, maskinpisoler og skjold» til fisketur

- Melder oppfattet dem som mistenkelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da PST, justisminister Anders Anundsen og politiet torsdag morgen gikk ut med beskjeden om at det foreligger en konkret og troverdig trussel mot Norge, ba de folk leve som normalt - men være årvåkne og melde fra om de ser noe mistenkelig.

Det har ført til flere misforståelser de siste dagene.

Fredag kveld skrev Nordlys, Altaposten og Finnmark Dagblad at «væpnet politi rykket ut» med væpna styrker i Alta. Sistnevnte avis' reporter på stedet meldte om svært dramatiske detaljer:

Bevæpnet til fisketur «Politiet har rykket ut med to kjøretøy til Russeluft. Politiet er utstyrt med pistoler, maskinpistoler og skjold», fortalte journalisten på stedet.

Da Dagbladet ringte operasjonslederen i Vestfinnmark politidistrikt, kunne de komme med en beroligende beskjed:

- Ja, politiet rykka ut, det var en bil som melder oppfatta som mistenkelig. Men det viste seg at de bare skulle ut og fiske, opplyste operasjonslederen.

Stemmer det at de rykket ut med fult utstyr til noe som viste seg å bare være en fredelig fisketur?

- Ja. Det er jo forhøyna beredskap, så politiet er jo bevæpna. Det var ikke noe mer dramatisk enn det, sa politiet til Dagbladet.

Stor polititilstedeværelse Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa på en pressekonferanse at folk kan forvente høy polititilstedeværelse også gjennom helga i hele landet.

- Vi er forberedt på å holde den høye beredskapen gjennom helga og ut i neste uke dersom det er nøvendig, sa Humlegård.

Han understreket også at politiet i større grad vil være bevæpnet.

- Det vil være mer av både uniformert politi og sivilt politi. Blant annet der det er store folkemengder, vil det være væpnet, sivilt politi, sa Humlegård.

Maskealarm på Gardermoen Bare noen få timer etter at meldingen om terrortrusselen kom torsdag, ble to maskerte menn tilsnakket av tungt bevæpna politi på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det viste seg å bare være en glad festivaldeltaker ved navn Tobias, og noen av hans venner, som hadde gått inn for å følge musikkfestivalens budskap om å kle seg ut og «være noen andre enn seg selv».

- Vi hadde ikke helt fått med oss nyheten, og spaserte rundt med maskene på i terminalen. Det var ikke vondt ment, så vi skjønner det godt, sier festivaldeltakeren til Dagbladet.

- På en dag som dette så liker jeg det veldig dårlig. Det setter jeg ikke pris på, sa politiets innsatsleder Knut Hammer til Dagbladet.

Også Lillestrøm-trener Magnus Haglund ble bortvist fra Gardermoen i går, etter en spøk i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Har du blitt stoppet av væpnet politi som følge av terrortrussel-meldingen? Tips oss på 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.