BÆRES UT: Her, rett etter midnatt natt til onsdag, bærer politiet ut kisten med den avdøde i Kalkveien på Gjøvik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BÆRES UT: Her, rett etter midnatt natt til onsdag, bærer politiet ut kisten med den avdøde i Kalkveien på Gjøvik. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Politiet rykket ut, men til feil leilighet

Gjøvik-mann funnet død tirsdag, kan ha blitt drept allerede lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i Vestoppland, Tore Vigen, bekreftet i ettermiddag overfor Dagbladet at politiet lørdag kveld ble tilkalt til ei blokk i Kalkveien 7 på Gjøvik på grunn av bråk.
Politifolkene dro igjen uten å ha vært i leiligheten i sjuende etasje hvor en 52 år gammel mann ble funnet død tirsdag.

Overfor Dagbladet utelukker ikke Vigen at mannen kan ha blitt drept så tidlig som på lørdag kveld.

- Det kan jo tenkes, men det blir spekulasjoner. Det kan godt hende at det var det som skjedde, drap eller slagsmål, men det vet jeg ikke, sier Vigen til Dagbladet.

Anonym melder Tre menn er siktet for forsettlig drap i saken.

Ifølge Oppland Arbeiderblad verserer det nå flere rykter og historier i bomiljøet på Kopperud om hva som har skjedd og om de pågrepne. Avisa har snakket med flere nåværende og tidligere beboere som har følt seg truet av en av de pågrepne.

Da Dagbladet var utenfor blokka etter at mannen på tirsdag ble funnet død i leiligheten sin, sto politiet ved inngangen og spurte beboerne hva de hadde gjort i tidsrommet lørdag til tirsdag.

En nabo Dagbladet snakket med tirsdag kveld, fortalte at politiet lørdag kveld hadde kommet inn i leiligheten hans i åttende etasje hvor han hadde et vorspiel. Da de så at alt var i orden, dro politifolkene.

Det var en kvinne i åttende som - anonymt - hadde ringt etter politiet. Hun hadde ifølge naboen hørt slåssing, og rop om hjelp.

Kom - og gikk Ifølge Vigen fikk politiet den første meldinga fra kvinnen klokka 22.48 på lørdag.

- Hun sa at det var mye bråk og støy i leiligheten i etasjen under, og ba politiet komme, sier Vigen. Han forteller at kvinnen ringte en gang til, klokka 22.58, omtrent da patruljen var framme.

- Da gikk vår patrulje inn og gikk gjennom sjuende etasje, og det var ikke bråk noen steder der, og så gikk de for sikkerhets skyld gjennom også åttende etasje, sier Vigen. Han forteller at politiet ikke var inne i noen av leilighetene i blokka, bortsett fra den ene i åttende etasje.

Vet ikke når Fordi  politiet ikke visste hvem det var som hadde ringt, fikk de heller ikke snakket med den kvinnelige innringeren.

På tirsdag ble mannen meldt savnet av sin arbeidsgiver, og ble funnet død hjemme i blokka.

- Vi vet foreløpig ikke når drapet har skjedd. Det foreligger foreløpig ikke en obduksjonsrapport, sier Vigen til Dagbladet.

KRIMINALTEKNIKERE: Kriminalteknikere på åstedet i kalkveien 7 på Gjøvik natt til onsdag denne uka. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
KRIMINALTEKNIKERE: Kriminalteknikere på åstedet i kalkveien 7 på Gjøvik natt til onsdag denne uka. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer