Politiet rykket ut mot politiet

Havnepolitiet måtte rykke ut da egne kolleger sto på vannski i forbudt område utenfor Sjursøya i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av skipstrafikken til og fra oljehavna er det forbudt å stå på vannski utenfor Sjursøya havneområde. Det hadde ikke beredskapstroppen i Oslo politidistrikt fått med seg i går kveld. De hadde avslutningsfest ytterst på øya da de bestemte seg for å stå på vannski i det nydelige sommerværet.


Festkledd
e og feststemte politimenn med og uten uniform jublet og klappet hver gang en av kollegene deres falt i vannet.


Øyenvitne
- Med sine egne båter prøvde de å dra opp en mann av vannet. I tillegg til de festkledde sto det rundt ti uniformerte politimenn der. De hoiet med. Det sto også fire uniformerte politibiler i bakgrunnen, sier Jan Tobiassen til Dagbladet.

Han så hele seansen fra hytta si på Bleikøya.

- Bare to dager tidligere så jeg politiet stoppe en sivil båt som hadde en på vannski hengende etter seg. Da holdt politiet dem hos seg i mer enn et kvarter mens de fylte ut dokumenter sier Tobiassen.

Rykket ut

Havnepolitiet måtte rykke ut og snakke til sine kolleger som brøyt loven.

- De innrømmet å ha stått på vannski i det forbudte området. Vi ga våre kolleger, som hadde en avslutningsfest, beskjed om at det ikke er lov å kjøre vannski der, sier Steinar Andersen, politiførstebetjent i Havnepolitiet i Oslo politidistrikt til Dagbladet i går kveld.

FESTBREMS: Havnepolitiet måtte stanse vannskileken som deres kolleger i beredskapstroppen holdt på med utenfor Sjursøya i går kveld. Foto: Truls Brekke
FESTBREMS: Havnepolitiet måtte stanse vannskileken som deres kolleger i beredskapstroppen holdt på med utenfor Sjursøya i går kveld. Foto: Truls Brekke Vis mer

Han legger til at hans politikolleger ikke kjente til forbudet.

Landkrabber

- Dette er jo landkrabber som ikke kjenner til reglene på sjøen, sier Andersen. Kaiområdet på Sjursøya tilhører Havnevesenet i Oslo.

- Vi var flere som reagerte på dette. Politiet må mer enn noen andre følge loven. Jeg har selv blitt stoppet for å ha kjørt vannski der. Det er helt greit. Loven må gjelde for alle, sier Tobiassen.