Politiet på glatta

Politiet rykket ut på sommerdekk - endte i grøfta: - Vi legger oss langflate

Advarte senest i dag bilister om å bruke sommerdekk, men glemte å lytte til egne råd. 

GIKK IKKE VEIEN: Politiet i Østfold kjørte på sommerdekk da snøen kom. Det viste seg å være en dårlig idé. Video: Glenn Johanson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Legger du ut på sommerdekk risikerer du å miste lappen, raslet politiet med sablene lørdag formiddag.

Men hva når politiet selv rykker ut på sommerdekk?

Det skjedde nemlig i Østfold i formiddag, hvor lovens lange arm selv endte i grøfta og måtte ha hjelp fra brannvesenet for å komme seg opp og tilbake i veibanen.

Politiet omtaler selv saken som «helt tragisk».

- Bilen hadde parkert etter å ha bistått under en trafikkulykke. Da bilen skulle kjøre videre satt den fast og trengte hjelp fra brannvesenet for å komme seg løs, sier operasjonsleder Villy Meier til Dagbladet.

På sommerdekk

Han innrømmer at dekksituasjonen på denne politibilen ikke var helt ideell.

- Hva slags dekk hadde denne bilen?

- Det som har kommet fram er at denne bilen hadde sommerdekk. Det er veldig beklagelig, sukker Meier.

Ironisk nok var politiet på vei til et ulykkested hvor en bil hadde havnet på taket i Rakkestad. Det er uklart om ulykkesbilen hadde bedre dekk enn politiet.

- Dette er jo helt uhørt. Det er tragisk når politiet går ut og advarer bilister om å kjøre med sommerdekk, og sier at de som kjører med sommerdekk risikerer å miste lappen, og så kjører politiet selv på sommerdekk. Dette går bare ikke an, fortsetter operasjonsleder Meier.

- Legger oss langflate

Han sier han forstår at mange vil trekke på smilebåndet av saken, men understreker at dette er en alvorlig affære.

- Ja. Vi ser veldig alvorlig på dette, og har gitt klar beskjed til politistasjonen det gjelder at dette er fullstendig uholdbar. Du kan skrive at politiet legger seg langflate, for det gjør vi virkelig, sier Meier.

- Politiet har i dag sagt at bilister som kjører på sommerdekk mister lappen. Hva skjer med de involverte i denne saken?

- Vi har sendt anmodning om at denne saken følges opp av den aktuelle politistasjon, avslutter Meier.

I Oslo og nærliggende kommuner beslagla politiet i alt sju førerkort natt til lørdag fra bilister som kjørte med sommerdekk.

Vegtrafikksentralen: - Bruk vinterdekk

Vegtrafikksentralen Sør i Porsgrunn dekker det store området der der er varslet mest nedbør i løpet av sist natt og lørdag: Agder-fylkene, Telemark, Vestfold og Buskerud.

- Det er store variasjoner i veiforholdene fra regnvåte kjørebaner nær kysten, slaps litt lenger inn og regulært snøføre enda litt lengre inn og opp i landet. Det er sånn det blir når temperaturen varirer noen få grader på begge sider av null, sier trafikkoperatør Stian Molteberg i Vegtrafikksentralen Sør til Dagbladet ved 09-tiden.

Han hadde to entydige råd: ta det med ro bak rattet og bruk vinterdekk.

Det spørs om ikke politiet også bør følge Vegtrafikksentralens råd.