NESTEN UTBRENT: Slik så politibilen ut da den ble berget i  Folksångsgatan i Malmö natt til mandag. Foto: Johan Nilsson / TT 
NESTEN UTBRENT: Slik så politibilen ut da den ble berget i  Folksångsgatan i Malmö natt til mandag. Foto: Johan Nilsson / TT Vis mer

Politiet rykket ut til falsk alarm. Ti minutter senere fikk de melding om brann

«Mennesker som har som oppdrag å hjelpe oss møtes av dette. Hva gjør regjeringen?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til mandag rykket politiet i Skåne ut på en melding om leilighetsbråk i Malmö.

Politipatruljen på to ankom stedet og oppsøkte den aktuelle leiligheten. Ti minutter senere får de beskjed om brann.

- Leilighetsbråket viste seg å være falsk alarm. Da de kom tilbake til politibilen var den nesten utbrent, sier Ewa Westford, presseansvarlig region Syd til Dagbladet.

Én mann mistenkt

STØTTER SVERIGEDEMOKRATENE: I 2015 stemte fire av ti på Sverigedemokratene i bydelen Almgården i Malmö . Et steinkast unna ligger innvandrerbydelen Rosengård. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hun sier at de ikke er hundre prosent sikre på hvem som står bak, men etter å ha gjort undersøkelser på stedet og sett gjennom overvåkningsvideo fra området etterlyser de nå en ung mann som de ønsker å hente inn til avhør.

- Vi vet hvem han er og han er mistenkt i saken. Vi ser veldig alvorlig på det som har skjedd fordi det faktisk hindrer oss i å gjøre arbeidet vårt. Når man hindrer ambulanse eller politi blir sjansen mindre for at vi får hjulpet dem som faktisk trenger det, sier Westford.

Ingen av politibetjentene ble skadet i hendelsen.

- Åpenbart mennesker som vil forstyrre arbeidet

For fire dager siden stengte politiet i Skåne av en gate etter funn av en mistenkelig gjenstand i Malmö.

Bombegruppa ble tilkalt og etter et par timer ble det konkludert med at funnet var ufarlig, skriver den svenske avisa Dagens Nyheter.

- Vi har hatt en del liknende hendelser den siste tida. For noen uker siden ble det avfyrt skudd mot politistasjonen i Rosengård og for noen dager siden fikk en bil en mistenkelig gjenstand teipet på seg og noen forsøkte å sette fyr på en politibil, sa Ewa Westford til avisa i forbindselse med hendelsen.

Til Dagbladet sier hun i dag at det åpenbart finnes mennesker som vil forstyrre og påvirke politiets arbeid.

GRENSEKONTROLL: Innsatsleder Martin Hero i politiet i sydsverige mener landet er endret for alltid. Video: Steinar Suvatne og Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Fem andre biler påtent

Sydsvenskan skriver mandag morgen at også fem andre biler skal ha blitt påtent i løpet av natta. Alle bilene sto parkert på en parkeringsplass i Rosengård.

Dermed har 26 bilbranner funnet sted i Rosengård i løpet av de siste to ukene, ifølge avisa.

Påtenningen av politibilen i natt har blant annet fått Karin Sedvall, politisk sakkyndig i migrasjons- og integreringsspørsmål for Moderaterna, til å reagere.

På Twitter skriver hun: «Mennesker som har som oppdrag å hjelpe oss møtes av dette. Hva gjør regjeringen?».

Rosengård i Malmö er et av de mest kjente problemområdene i Sverige, hvor både arbeidsledigheten, kriminaliteten og innvandrerandelen er høy.

I et intervju med Dagbladet i mai, sier Ali Esbati, politiker i Riksdagen for Vänsterpartiet, at Norge er nødt til å endre kurs på innvandringspolitikken, dersom vi skal klare å unngå en «ghettofisering» rundt våre byer.