Politiet rykket ut til svenske som så Manchester-derby

- Naboen var bekymra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo fikk i dag inn en telefonsamtale som ikke er alt for uvanlig. Naboer på Årvoll meldte om rop og skrik fra en leilighet i området, og politiet rykket ut med en patrulje som var i nærheten.

- Det viste seg å være en svensk Manchester United-supporter som så på kamp og var litt vel ivrig. Jeg vet ikke hvordan han reagerte, men det var altså en helt uskyldig affære, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Hilde Walsø, til Dagbladet.

Kunne vært familievold Naboene hadde meldt fra om skriking som gjorde at politiet tok meldingen på alvor.

- Det kunne vært husbråk eller familievold, for den saks skyld. Vi tar slike ting på alvor, og må sjekke hva som skjer når naboer er bekymra, sier hun.

Hun forstår at folk kan oppfatte det som litt merkelig at politiet rykket ut og etter hvert oppdager hva som egentlig har skjedd.

- Dette hadde jo løst seg om naboen hadde ringt på døra og tatt kontakt, men det sier kanskje litt om at vi bor i en storby og ikke kjenner naboene våre eller ikke tør å gå på døra. Vi er imidlertid glad for at folk ringer politiet når folk skjer, det var heller ikke sånn at vi brukte masse ressurser og patruljen var i nærheten, sier hun.

Ivrig TV-spiller Det er imidlertid ikke fullt så uvanlig med bekymringsmeldinger som i ettertid viser seg å være harmløse.

- Det skjer med ujevne mellomrom. Én gang var det en ung gutt som drev med TV-spill og ble litt vel ivrig.

Med det faktum i bakhodet at mannen er Manchester United-supporter, kan vi tenke oss at han muligens skrek i sinne. Laget møtte nemlig i dag byrival Manchester City i en kamp som endte 1-0 til de lyseblå. Det kan også tenkes at Manchester United-supporteren på Årvoll skrek i sinne da forsvarsspiller Chris Smalling pådro seg et håpløst rødt kort allerede i første omgang.