- Politiet sa at det ikke var voldtekt fordi at han ikke fikk orgasme

University of Southern Californias behandling av voldtektssaker etterforskes.

STORMER RUNDT UNIVERSITET: En anonym student ved University of Southern California, som har anmeldt en voldtekt, sier at en etterforsker fra Department of Public Safety (DPS) fortalte henne at politiet ved universitetet hadde bestemt at det ikke hadde vært en voldtekt i hennes sak fordi at den angivelige overgriperen ikke hadde fått orgasme.  Foto: NTB Scanpix
STORMER RUNDT UNIVERSITET: En anonym student ved University of Southern California, som har anmeldt en voldtekt, sier at en etterforsker fra Department of Public Safety (DPS) fortalte henne at politiet ved universitetet hadde bestemt at det ikke hadde vært en voldtekt i hennes sak fordi at den angivelige overgriperen ikke hadde fått orgasme. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter etterforsker nå om University of Southern Californias (USC) behandling av voldtektssaker på universitetsområdet er diskriminerende, ifølge Reuters.

Ikke rapportert En anonym student ved universitetet, som har anmeldt en voldtekt, sier at en etterforsker fra Department of Public Safety (DPS) fortalte henne at politiet ved universitetet hadde bestemt at det ikke hadde vært en voldtekt i hennes sak fordi at den angivelige overgriperen ikke hadde fått orgasme, ifølge Huffington Post.

Dermed ble ikke saken rapportert videre til politistasjonen i Los Angeles.

- På grunn av at han stoppet var det ikke en voldtekt. Selv om hans penis var inne i hennes vagina, så var det ikke kriminelt fordi at han stoppet, ble hun fortalt, ifølge saksdokumentene.

En annen student har fortalt at hun tok kontakt med DPS for å anmelde et seksuelt overgrep. Ifølge dokumentene ble hun og venninna, som også hadde vært utsatt for overgrep, fortalt at kvinner ikke kan gå ut og bli fulle og ikke bli voldtatt.

- Fortsatte utdanningen Ifølge anmeldelsen skal studenter som har blitt kjent skyldig i seksuelle overgrep ha fått milde straffer, som for eksempel et formelt brev med beskjed om å holde seg unna offeret, men de fikk lov til å fortsette utdanningen ved universitetet.

Saken ble anmeldt av skolens Student Coalition Against Rape, på vegne av 13 navngitte og en rekke anonyme studenter. Tucker Reed, studenten som startet gruppen tidligere i år, sier at universitetet ikke har behandlet voldtektsmeldinger godt nok.

- Jeg blogget åpent om detaljene rundt min voldtekt og universitetets behandling av saken, og så hvordan mailboksen ble fylt opp med studenter som hadde opplevd det samme, sier Reed til Reuters.

- Diskriminert Skolens leder for likestilling og mangfold, Jody Shipper, fortalte på mandag at universitetet fikk vite om anmeldelsen i mai, og at to studenter hevdet at de ble diskriminert av skolen i overgrepssaker.

- Vi ser fram til å jobbe med myndighetene for å undersøke alle bekymringene, sier Shipper i en uttalelse.

Ifølge Reuters ble det anmeldt sju overgrepssaker på universitetets område i 2011, det er ikke ennå tilgjengelig statistikk for 2012.

USC er ikke det eneste universitetet som nå blir etterforsket. Dartmouth College og New Hampshires college blir også etterforsket i liknende saker, ifølge Reuters.