Politiet så film av advokat-basketaket

Politiet har i ettermiddag sett gjennom videoopptaket av basketaket mellom advokat Steingrim Wolland og en Braathens-ansatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag fikk politiet utlevert videobåndet som viser basketaket mellom advokat Steingrim Wolland og en Braathens-ansatt. Ved 18-tida så politioverkonstabel Bjarne Tajet ved Gardermoen politistasjon gjennom videoen, sammen med en ansatt i Oslo lufthavn.

- Videoen bekrefter noe av det som er skjedd. Deler av episoden kommer helt klart fram. Hele sekvensen varer noen få minutter, sier politioverkonstabel Bjarne Tajet ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.

- Vi håper at den kan hjelpe oss med etterforskningen.

Det er bare ett kamera som har fanget opp basketaket. På grunn av kameraets posisjon da basketaket fant sted, er det ikke lyd på opptaket.

- Kameraet har ikke fanget opp hele episoden. Jeg vil ikke si hva vi ikke har fått med, sier Tajet.

Han forteller at politiet skal gå grundig gjennom videofilmen.

- I løpet av morgendagen kan vi kanskje fortelle litt mer konkret hva som vises på videoen. Vi har dannet oss et bilde av hva som er skjedd. Men vi mangler ennå noen små detaljer, sier Tajet.

Han ønsker ikke å utdype hva han mener med «små detaljer», og vil ikke fortelle hva videoen viser.

Politiet skal avhøre tre vitner i saken, i tillegg til fornærmede og advokat Wolland.

- Noen av vitnene har vært inne, og vi har snakket med noen på telefon. Vitneforklaringene er stort sett sammenfallende, sier han.